Zdrav i prije svega ukusan: Ovaj recept za tjesteninu sigurno ćete isprobati

Piše: Redakcija

 

Super hranjiv, zdrav i prije svega jako ukusan, ovaj recept odličan je izbor za brzi ručak ili večeru. Odlična kombinacija sastojaka rezultira tjesteninom koju će obožavati baš svi ukućani.

Uz ovaj recept bez problema kombinirajte ugljikohidrate, proteine, vitamine, minerale i vlakna u istom jelu. Gotov i svega nekoliko minuta ovaj recept spoj je tjestenine i umaka koji čini kuhani slanutak i povrće poput špinata, rajčice i crvene paprike. Doista sjajan izvor zdravlja.

Potrebni sastojci:

300 g tjestenine u obliku spirale

300 g slanutka iz konzerve

1 pečena crvena paprika

Šaka svježeg špinata

1 luk

1 režanj češnjaka

1 šaka crnih maslina

8 cherry rajčica

1 šaka pinjola

Sol

Bijeli papar

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Na vatru stavite dva lonca u koje ste prethodno ulili vodu i posolili, kada voda zakipi, u jedan stavite tijesto, a u drugi špinat.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, a špinat kuhajte 4 minute.

Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak, a zatim ih prodinstajte na tavici s maslinovim uljem.

U tavu dodajte dobro ocijeđen špinat i slanutak, cherry rajčice, papriku narezanu na ploške i nasjeckane crne masline, a zatim sve zajedno pirjajte nekoliko minuta.

Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu pomiješajte sa svim sastojcima u tavici, dodajte pinjole i dobro promiješajte, a nakon toga poslužite.

Izvor:tportal

(Dž.S.)

 

 

 

 

Pročitajte još