Između njih je čak 46 godina razlike, a njega je jedna stvar najviše brinula kad je njihov brak u pitanju!

Piše: Redakcija

Legenda Hollywooda, 96-godišnji glumac Dick Van Dyke, prošlog je mjeseca proslavio 10. godišnjicu braka sa svojom suprugom Arlene Silver, a nedavno je otkrio kako je iskreno bio zabrinut kako će javnost komentirati njegovo vjenčanje s puno mlađom ženom.

Imao je 86 godina kada su se vjenčali, a bojao se da će mnogi govoriti kako se ona udala za njega samo zbog novca. Ipak, niko im to dosad nije komentirao, prenosi Daily Mail.

U novom intervjuu je ispričao kako je upravo Arlene zaslužna za njegovo zdravlje posljednjih godina, ali i za činjenicu što izgleda puno mlađe nego što to zaista jest.

– Imamo jednak stav o životu. Ona voli plesati i pjevati i to je nešto što radimo svakoga dana. Pravo je osvježenje bila u mome životu, komentirao je glumac.

Samo lijepe riječi za svog je supruga imala i Arlene.

– On je najsavršenije biće. Nikada nisam upoznala osobu koja je toliko sretna, toliko predivna i toliko draga, komentirala je.

Dick i Arlene upoznali su se 2005. godine kada je ona radila kao vizažistica na dodjeli nagrada SAG, a priznala je kako ju je njegov zarazni i blistavi osmijeh privukao na prvi pogled.

– Sjećam da sam ugledala Dicka za stolom, imao je leptir-mašnu i široki osmijeh. Baš kad sam sjela na svoje mjesto, odjednom se stvorio pokraj mene i rekao mi ‘Zdravo, ja sam Dick.’ Prvo što sam ga pitala je je li glumio u Marry Poppins, prisjetila se Arlene u jednom od intervjua za The Huffington Post.

Tokom karijere duže od 70 godina Dick je osvojio pet Emmyja, nagrade Tony, Grammy, BAFTA-u i SAG nagradu za životnu djelo te je uvršten u televizijsku Kuću slavnih. Najzapaženije uloge ostvario je kao Rob Petrie u The Dick Van Dyke Showu, u The New Dick Van Dyke Showu i u The Carol Burnett Showu.

Dick je i ponosni otac četvero djece, sinova Barryja i Christina te kćeri Stacy i Carrie, koje je dobio u prvom braku s Margie Willet, koji je potrajao od 1948. do 1984. godine, a može se pohvaliti i da ima petero unučadi te četvero praunučadi.

Izvor: dnevnik.hr

(S P.)

 

Pročitajte još