Pet modela cipela koje će se nositi ovog proljeća

Piše: Selma Hodo

Lijepo vrijeme mami nas da svoje odjevne kombinacije upotpunimo prekrasnim sandalama, baletankama i visokim potpeticama. Modni stručnjaci preporučuju da ove godine birate ekstravagantnije komade. Naime, mapne, kristali i platforme bit će potpuni must have, a ovih pet modela bit će najpopularniji u 2022. godini

PLATFORME

Najupečatljiviji trend ove godine su platforme. Modni brendovi poput „Versacea“, „Saint Laurenta“, „Schiaparellija“, „Valentina“ saglasni su u jednom: Ženama trebaju cipele u kojima lebde i ne dotiču tlo.

NEOBIČNE POTPETICE

Cipele koje izgledaju minimalistički sprijeda i imaju jednostavnu formu s visokim potpeticama skulpturalno oblikovanim bit će potpuni hit. „Loewe“ je u svojim modelima koristio camp estetiku motiva kao što su lakovi za nokte, pa čak i jaja, dok je „Fendi“ za svoje neobične potpetice prikazao svoj logo u tri dimenzije.

KLASIKA JE IN

Modni klasik „Mary Janes“ podnosi spektar svih boja, a mogu se nositi za svaku priliku. Suptilna potpetica koja podsjeća na cipelice iz djetinjstva osigurava eleganciju, ali i udobnost, a postala je sinonimom francuskog brenda „Carel Paris“. Inspiriran diskretnim stilom i elegancijom, ovaj brend odlučio je proizvoditi isključivo klasične komade. Model „Mary Jane“ može se pronaći u nekoliko varijanti, a kreiran je da traje i ostane vječni stanar naših ormara.

KRISTALI I MAŠNICE

Ove party cipele obožavaju mnoge fashionistice. Svaka žena, pa i uz najjednostavniju kombinaciju doći će do izražaja ako na svojim nogama bude nosila cipele prekrivene šljokicama i mašnama. Brendovi kao što su „Amina Muaddi“ i „Mach&Mach“ izbacili su nove modele za 2022.

BALETANKE

Iako nisu s potpeticama, i u njima možete izgledati lijepo. Baletanke su elegantne i decente i podižu svaku casual kombinaciju.

Prelom na dvije strane. Nemam urnek. Možda da se stavi Ž4 u krug i da se cipele poredaju okolo.

Pročitajte još