Modni brend Victorije Beckham doživio poslovni neuspjeh, broji dugove od 64 miliona eura

Piše: Azra

Iako važi za modnu ikonu i, za mnoge, inspiraciju kada je riječ o stilu, čini se da se Victoria Beckham u posljednje vrijeme ne može pohvaliti uspjesima na poslovnom planu.

Naime, dugovi modnog brenda koji je slavna dizajnerica lansirala 2008. godine trenutno su dosegnuli brojku od 64 miliona eura.

Također, otkriveno je i da se neki proizvodi brenda prodaju po velikim popustima, koji su sa uobičajenih 30 posto, povećani na čak 70 posto, prenosi Daily Mail.

Primjerice, jedan model haljine s otvorenim leđima od 2.100 eura snižen je na 650 eura, dok se jedna košulja s leopard uzorkom od 750 eura prodaje za 270 eura.

Od samog početka, Victorijin brend brzo je uznapredovao te njegova ponuda sada uključuje torbice, kapute, cipele i dodatke, no njegova budućnost, navodno zbog pandemije, sada je “neizvjesna”.

Već 2019. godine, Victorija je počela redati dugove. Njen brend tada je prikupio 18,4 miliona dolara dugova, a slična situacija, sa nešto manjim brojkama, ponovila se i naredne godine.

Ipak, prijatelji dizajnerice izjavili su kako je ona odlučna nastaviti sa poslovanjem.

“To je ono što Victoriji daje identitet, ona to voli i unatoč očitim preprekama, neće odustati”, rekao je jedan od njih.

Uprkos lošoj situaciji na ovom polju, slavni par i dalje ostvaruje veliki profit, a 2020. godine ostvarili su 13,7 miliona eura.

Pročitajte još