Nećak opet tuži Rickyja Martina za seksualni napad

Piše: Azra

Tužba za seksualni napad podnijeta je protiv pop zvijezde Rickyja Martina, koji je nedavno tužio svog nećaka zbog, kako je rekao, lažnih navoda o seksualnom zlostavljanju, piše ABC.

Žalba je podnijeta u petak policijskoj stanici u glavnom gradu San Huana, rekao je portparol policije Edvard Ramirez u subotu za Associated Press.

Informacije, uključujući ko je podnio žalbu, i detalji navoda, nisu javni, s obzirom na prirodu žalbe.

Ipak, osoba koja nije bila ovlaštena da govori o slučaju potvrdila je da je Martinov nećak, Denis Sanchez Martin, podnio žalbu.

Osoba je rekla da žalba ne pokreće automatski hapšenje, jer navodni incident nije skorašnji, dodajući da će policija istražiti i utvrditi da li su optužbe opravdane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ricky Martin (@ricky_martin)

Sanchez je zatražio zabranu prilaska Martinu u julu, ali je sudija kasnije arhivirao slučaj nakon što je Sanchez pod zakletvom priznao da ga pjevač nikada nije seksualno zlostavljao.

Flavija Fernandez, portparolka Martina, rekla je za AP da njegov pravni tim procjenjuje situaciju i za sada ne daje javni komentar.

Advokati pjevača su u četvrtak podnijeli tužbu protiv njegovog nećaka, koga su opisali kao “problematičnu osobu”. Optužili su ga za iznudu, zlonamjerni progon, zloupotrebu zakona i naknadu štete.

Pročitajte još