Shakira i Pique postigli dogovor o starateljstvu nad djecom, pjevačica se seli u Miami

Piše: S.P.

Shakira i Gerard Pique potpisali su u utorak u Barceloni sporazum o starateljstvu nad njihovo dvoje djece, nakon završetka njihove 11-godišnje veze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira & Piqué (@shakiraandpique)

– Potpisali smo ugovor o starateljstvu. Naš jedini cilj je pružiti našoj djeci najveću sigurnost i zaštitu i nadu da mogu nastaviti sa svojim životima u sigurnom i mirnom okruženju, poručili su u zajedničkom saopštenju.

– Cijenimo što će se njihova privatnost poštovati, dodali su.

Shakira (45) se također vraća u Miami na Floridi, gdje će odgajati njihove sinove, Milana i Sashu, piše španski dnevni list La Vanguardia.

– Podnesena je vrlo važna žrtva: Gerard je konačno pristao dozvoliti svojoj djeci da žive u SAD-u za njihovu dobrobit, što je glavni razlog i razlog koji je uvijek bio na prvom mjestu, rekao je Piqueov advokat Ramon Tamborero.

– Sudska odluka bi donijela samo bol. U stvarnosti ovdje niko nije pobijedio osim djece, dodao je.

Priznao je da je bilo vrlo teško doći do sporazuma te da su se borili i pregovarali pet mjeseci kako bi sastavili ugovor od 20 stranica koji bi obje strane mogle potpisati.

Dio sporazuma predviđao je da će dvoje djece biti sa svojim ocem tokom tri razdoblja praznika za vrijeme školske godine, uključujući “Dan zahvalnosti, zimske praznike/Božić i period marta/aprila (koincidira s Uskrsom).”

Druga klauzula u sporazumu dopušta put za “dijeljeno starateljstvo” ako Pique dobije prebivalište u Sjedinjenim Državama. Američki sudija također mora potpisati ugovor o skrbništvu.

Pročitajte još