Melkior Bašić o tituli gospodina fatalnog: Mojoj supruzi je to smiješno, čak me i zeza

Piše: E.M.

 

Foto: Nova TV PROMO, Instagram @melkior.basic

U prošlogodišnjoj, više nego uspješnoj sezoni hrvatskog takmičenja „MasterChef“, koja je emitirana i u Bosni i Hercegovini, prvi put su u svojstvu žirija pred kandidate stali trojac – Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin. Ova ekipa, u konačnici, pokazala je kako zajedno odlično funkcionira pa su u „MasterChef“ kuhinji u istom sastavu dočekali i kandidate u novoj sezoni koja bilježi sve veću popularnost iz dana u dan. Od samog emitiranja, medijske stupce često je punio šarmantni chef Melkior Bašić, koji je osvojio srca ženskog dijela publike.

Melkior dolazi iz kulinarske porodice, a zanat je učio uz svog oca Silvija Belužića, koji je, također, po struci bio veoma ugledni kuhar. Imao je prilike okušati se u nekim od najcjenjenijih kuhinja širom Hrvatske, ali i inozemstva i iza sebe ima izuzetno zapažene uspjehe u kulinarstvu. No, bez obzira na pažnju kojom ga obasipaju, Melkior je ostao prizeman i svoj. U sretnom je braku, a ko je glavni u njihovoj i šta misli o bosanskoj kuhinji, kako se nosi s popularnošću – samo su neka od pitanja na koje je rado odgovorio za „Azru“.

Nova sezona je već uveliko u toku.  Kakvi izazovi su pred ekipom?

– Sve je više tema u kuhinji. Mnogo je veći naglasak na kuhinju i jela i kako da kandidati napreduju. U ovoj sezoni smo još digli stepenicu, jela su teža, izazovi mnogo izazovniji. Standard se jednostavno digao. Prošle godine je bilo super, ove još bolje. Tako vam je i u kuhinji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melkior Bašić (@melkior.basic)

S kolegama Stjepanom i Damirom družite se i privatno. Kakva energija vlada kada se okupite i kako najčešće izgledaju vaša zajednička druženja?

– Često se družimo, kad se stignemo naći. Prvo je zeka peka, prijateljska energija, držimo se, pričamo i o problemima u životu i o dobrim stvarima, o hrani, jelu, restoranima, kuharima, chefovima – kuharski i porodični život. Kada se to druženje malo oduži, onda postaje malo drugačije. Ali, to je za sljedeći put.

 Učešćem u „Masterchefu“ stekli ste dodatnu popularnost, a prozvali su Vas i „gospodin Fatalni“. Kako se Vi nosite s takvom vrstom medijske pažnje i smatrate li Vi sebe „fatalnim“?

– Da, jedan časopis mi je dao taj nadimak. Pozdravljam ih. Sebe ne smatram fatalnim. Svaka osoba ima svoju fatalnu osobu pokraj sebe. Iskreno, o takvoj vrsti medijske pažnje ne razmišljam. Melkior sam kakav sam bio i prije. Radim svoj posao i živim svoj život, uživam u životu, što bismo i svi trebali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melkior Bašić (@melkior.basic)

 A, šta kaže supruga? Kako ona reagira na Vašu popularnost?

– Njoj je smiješan taj nadimak, tu i tamo me zna zezati. Nastavili smo svoj život normalno. Ponekad nam neko priđe kad smo vani i eventualno zamoli za fotografiju. Ništa spektakularno.

Ne možemo da odolimo a da još ne upitamo, ko je glavni u kuhinji u Vašem domu?

– Jako jednostavno – moja draga supruga Andrea, moja boginja.

 

 

 

Pročitajte još