Toše bi danas napunio 42 godine: Riječi iz njegovog zadnjeg intervjua i sada se pamte

Piše: Azra

Nikad prežaljeni Toše Proeski danas bi proslavio 42. rođendan. Preminuo je 2007. godine u teškoj prometnoj nesreći kod Nove Gradiške. Imao je samo 26 godina.

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. u Kruševu u Makedoniji, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. S 15 godina već je nastupao na festivalu Makfest, a nakon što je s Tonyjem Cetinskim 2004. godine snimio hit ‘Lagala nas mala’, osvojio je i hrvatsku publiku.

Pjesmom Srce nije kamen ubrzo je osvojio ljestvice radijskih postaja i u pripremi je potom bila i inozemna karijera.

-Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.

Iza sebe je ostavio pjesme, ali i rečenice po kojima će ostati upamćen, a posljednjim intervjuom večer prije smrti, u kojem je izjavio kako mu je “svega puna glava”, ušao je u legendu. Njegovi nastupi punili su dvorane bez obzira na to u kojoj su se državi održavali, publiku je osvajao glasom, stasom i karakterom, a poznat je bio i po svojoj skromnosti.

Njegove riječi “Ve sakam site” (Sve vas volim) ni danas nisu oslabile, a koliko je bio nesebičan i skroman otkrivao je kako na nastupima tako i u intervjuima.  Za sebe je često govorio da postoji “zbog publike”, a kritikama nije davao veliko značenje.

-Pričate kako je život divan. I je, samo da potraje još malo, ispričala je njegova starija sestra makedonskim medijima u jednom intervjuu što je rekao prije tragične pogibije.

Izvor: Index.hr

(S.B.)

Pročitajte još