Kraljevska porodica bi mogla dobiti drugu snahu bez plave krvi

Piše: Redakcija

Saopćenjem iz Kensingtonske palače u kojem se kritiziraju mediji zbog pritiska na život glumice Meghan Markle potvrđena su dotadašnja nagađanja da je 35-godišnja Amerikanka u vezi s jednim od najpoželjnijih neženja danas, princom Harryjem. Velika Britanija bi, sve su prilike, nakon Kate Middleton mogla dobiti još jednu princezu koja nije plave krvi.
Osim nekraljevskog porijekla, ove dvije dame imaju još mnogo toga zajedničkog. Njihova sličnost se ogleda i u sofisticiranom stilu odijevanja, visokom obrazovanju, velikoj angažiranosti u humanitarnom radu, uspjesima na poslovnom planu kao i neospornoj fizičkoj sličnosti, jer su obje tamnokose, lijepih crta lica i vitke figure. Sve ovo nameće pitanje da li britanski prinčevi William i Harry imaju isti ukus u izboru životnih saputnica koje u mnogim stvarima podsjećaju na njihovu majku Dianu?

Radnička porodica

Kate Middleton potječe iz britanske radničke porodice. Njen otac Michael je uspješni poduzetnik, a majka Carole bivša stjuardesa. Sticanje značajnog bogatstva omogućila im je porodična kompanija „Party Pieces”, koja se prvobitno bavila organizacijom zabava za djecu, a danas i za odrasle. Meghan, također, u odnosu na onu kraljevsku, potječe iz obične američke porodice. Njena majka Doria radila je kao putnički agent, a otac Thomas Markle dobitnik je Emmyjeve nagrade za najboljeg direktora fotografije.
Sljedeća sličnost ovih dviju dama je u stilu odijevanja, koji je svakako dostojan princeze. Obje u svom izgledu teže jednostavnosti, ali istovremeno i perfekciji. Najčešće se pojavljuju u pencil suknjama do koljena koje kombiniraju s elegantnim bluzama, u elegantnim haljinama i cipelama s visokim potpeticama. Uz ove kombinacije najčešće nose sako ili kaput. Kada je riječ o šminci, obje preferiraju prirodni izgled lica, a najčešće ih možemo vidjeti puštene kose. Američka glumica za svoja javna pojavljivanja najčešće bira haljine pariskog brenda „Lanvin”, kao i kreacije Victorije Beckham. Za razliku od nje, Kate je poznata po tome što nosi i odjeću masovnih, pristupačnijih brendova poput, naprimjer, „Zare”. A od onih skupljih najvjernija je modnoj kući „Alexander McQueen”, brednu „Issa”, čiju je plavu haljinu nosila na svojoj vjeridbi, kao i brojnim britanskim dizajnerima.
Meghan je 2003. godine stekla diplomu iz oblasti komunikacija na Northwestern univerzitetu u Los Angelesu, a namjerava da nastavi svoje školovanje na master studijama u oblasti internacionalne diplomatije. Kate je prvo bila student na Marlborough koledžu, a poslije se prebacila na Univerzitet St Andrews, gdje je prvobitno izučavala historiju, a kasnije geografiju. Tu je upoznala svog budućeg životnog saputnika princa Williama. Svojim obrazovanjem obje zadovoljavaju standarde koje britanska kraljica Elizabeth II i princ Charles zahtijevaju od princeza.

Humanitarni rad

Osim velike angažiranosti u humanitarnom radu, ove dvije dame su uspješne i u oblasti biznisa. Kate je prije nego što je postala britanska princeza pokrenula preduzeće za proizvodnju dječije odjeće. U novembru 2006. godine postala je honorarni saradnik u modnom lancu „Jigsaw”. Zvijezda američke serije „Suits”, Meghan je pokrenula blog The Tige.com, koji je tematski vezan za putovanja, modu, ljepotu i novitete u oblasti hrane.
Ono što svjetski mediji, također, navode kao sličnost između Meghan i Kate je to što su obje starije od svojih izabranika. Kate je od princa Williama starija nekoliko mjeseci, dok je razlika izmeđi Meghan i Harryja tri godine.

Pročitajte još