Fahriye Evcen: Vjenčanje s Bali-begom u junu

Piše: Redakcija

Sa 19 godina lijepa glumica odlazi u Tursku i na Bogaziçi univerzitetu završava studij historije. Tečno govori turski, njemački, engleski i španski. Da se kojim slučajem ne bavi glumom, priznaje kako bi, vjerovatno, njeno zanimanje bilo u vezi s pedagoškim radom.

Nakon dvije godine ljubavne veze jedan od najpopularnijih glumačkih parova u Turskoj, Fahriye Evcen (30) i Burak Ozcivit (32), vjenčat će se u junu ove godine, javljaju mediji u Turskoj. Par dobro poznat i publici u našoj zemlji; Fahriye, po ulozi u seriji “Kad lišće pada”, a Burak po ulozi Bali-bega u hit serijalu “Sulejman Veličanstveni”, od početka ljubavne veze plijene pažnju javnosti. Tačan datum svadbe još ne otkrivaju, izuzev da će ona biti upriličena u Istanbulu, a ne u Dubaiju, kako je proteklih mjeseci spekulirano.

 Ljubav na setu

O Burakovom ljubavnom životu mnogo je pisano, prije Fahryje bio je u vezi s Ceylan Capa, kćerkom poznate turske modne kreatorice Sebnem Capa, istaknute pripadnice turskog visokog društva. Mnogi su vjerovali da će se par vjenčati, ali iznenada su rakinuli vezu. Žuta štampa je pisala kako je porodica Capa nezadovoljna kćerkinim izborom. Očekivali su, navodno, da novi član porodice bude prestižnijeg porodičnog backgrounda.

– Ceylan i ja smo odlučili da nakon tri godine lijepe veze stavimo tačku na našu ljubav. Raskid se dogodio prije dva i po mjeseca – napisao je čuveni Bali-beg na Twiteru, a njegova bivša vjerenica je, također, potvrdila rastanak.

Na snimanju serije “Grmuša” upoznao je Fahriye. Još tokom snimanja serijala šuškalo se kako među njima postoji nešto više od prijateljstva, iako je Burak u to vrijeme još bio u vezi s Ceylan, no, par nije komentirao ove navode. Nakon što je snimanje serije završeno, Burak i Ceylan su raskinuli vezu. U martu ove godine Fahriye i Burak su se vjerili.

burak8

Fahriye je dobro poznata i cijenjena glumica u svojoj zemlji. Rođena je u Solingenu u Njemačkoj. Iako je za vrijeme života u Njemačkoj na Univerzitetu Dusseldorf godinu studirala sociologiju, ljubav prema glumi je prevladala, zbog čega lijepa glumica nikada ovaj fakultet nije završila. Sa 19 godina odlazi u Tursku, i na Bogaziçi univerzitetu završava studij historije. Fahriye tečno govori turski, njemački, engleski i španski. Da se kojim slučajem ne bavi glumom, priznaje kako bi, vjerovatno, njeno zanimanje bilo u vezi s pedagoškim radom.

 Poput italijanske porodice

Glumica je vezana za dom, i u danima kad ne snima, priznaje kako uopće ne napušta kuću. Postoji tek nekoliko mjesta u Istanbulu, dodaje ona, na kojima se najbolje odmori, I zato ih cijeni još više. Veoma je vezana za svoju porodicu, naročito tri sestre.

– Moja cijela porodica živi u Njemačkoj. Posjećujem ih kad god sam u prilici, iako oni često dolaze kod mene u Tursku, tako da se tokom godine viđamo često. Mi smo vam poput neke italijanske porodice. Kad smo zajedno, zvukovi su posvuda. Jedan govori ovom drugom, drugi pjeva na drugoj strani, nevjerovatno, buka ne prestaje (smijeh). Uistinu, prekrasna stvar – kaže Fahriye u intervjuu za tursko izdanje “Marie Claire” magazina, te odgovara na koji način je ljubav mijenja kao osobu.
– To su, zapravo, vrlo teška pitanja, naravno, postoji razlika u životnoj energiji kada ste zaljubljeni, unutarnja energija se mijenja. To se, naravno, odražava u svemu. Ljubav je lijepa i ona vas inspirira da pogledate neke stvari drugim očima. Tako mene ljubav pogađa. Poštovanje je veoma važno za vezu. Nikada nećete napraviti grešku, sve dok poštujete drugu osobu i sebe.

Za njen lijep izgled, osim genetike, zaduženi su još i sport, vježbanje i režim ishrane kojih se glumica striktno pridržava.
– Imam dobar apetit, volim jesti i zato moram paziti da se ne udebljam. Imam svoju posebnu dijetu i kad je se pridržavam, sve je uredu. Još od djetinjstva sport je bio sastavni dio mog života. Do srednje škole sam igrala košarku, zapravo, bavim se svim sportovima. Prakticiram crossfit i pilates. Prije dvije godine sam se počela baviti kickboxingom – otkriva Evcen.

Ova zaljubljenica u historiju, o kojoj čita svu dostupnu literaturu, osim što svoj budžet obogaćuje unosnim glumačkim honorarima, također je i traženo lice u marketinškoj industriji. Jedno je od zaštitnih lica brenda “Loreal”.

– Koža i kosa su jako važni. Mnogo vodim računa o njihovoj njezi i iznutra i izvana. Pijem mnogo vode i nikad ne zanemarujem važnost dobre kreme.

burak4

Pročitajte još