Svi pričaju o novoj vrsti čokolade… Da li biste probali pink čokoladu?

Piše: Redakcija

O da! Najzanimljivije od svega – ova čokolada je prirodno ružičasta, te u sebi nema nikakva dodatna bojila. Naime, kompanija Barry Callebaut je tijekom proučavanja zrna iz Obale Bjelokosti, Ekvadora i Brazila otkrila da zrna Ruby kakaa prirodno imaju ovaj ružičasti pigment. Tako je i nastala Ruby, četvrta vrsta čokolade, koju je kompanija Barry Callebaut tako nazvala na osnovu vrste kakaa iz kojeg se dobiva.

Ovo je četvrta vrsta čokolade i prva nova vrsta čokolade predstavljena još od  1930.godine, kada je javnosti po prvi put predstavljena bijela čokolada. Već je najavljena kao nova omiljena slastica millennialsa, jer dolazi u njihovoj omiljenoj nijansi, a okus čokolade opisuju kao tenziju između voćnog okusa bobica i sočne mekoće. Ovo je ružičasta čokoladna novost koja nam je uljepšala dan!

Pročitajte još