652
Sastojci:
- 300 g oguljenih, zrelih banana (2 velike)
- 120 g kokosovog ulja, otopljenog
- 180 integralnog pirovog brašna
- 70 g kokosovog šećera
- 1 kašičica naribanog đumbira
- prstohvat soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- sok od pola limuna
- šaka badema, lješnjaka, oraha, sezama
Priprema:
- Banane zgnječite vilicom u pire. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, đumbir, so i sodu bikarbonu. Dodajte suhe sastojke pireu od banana i sve dobro sjedinite.
- Na kraju umiješajte i sok pola limuna. Kalup obložite papirom za pečenje i u njega rasporedite dobiveno tijesto. Poravnajte ga i posipajte nasjeckanim orašastim plodovima i sjemenkama, a preko možete staviti i jednu prepolovljenu bananu.
- Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni, 30 do 40 minuta ili dok ne položi test čačkalicom. Pečeni kolač/hljeb malo prohladite pa ga pažljivo izvadite iz kalupa. Možete ga poslužiti u toploj ili hladnoj verziji. Ostatke čuvajte u frižideru omotane prozirnom folijom.