357
Sastojci za pripremu piletine:
- 600 g pilećih fileta
- 100 mozzarelle
- prstohvat crvene paprike
- So, biber
Sastojci za pripremu pesta:
- 50 g bosiljka
- medvjeđeg luka
- 250 maslinovog ulja
- 80 g parmezana
- 70 g pecorino sira
- 2 čehna bijelog luka
- 70 g pinjola ili indijskih oraščića
- 70 g oraha
- So
Priprema:
- Prvo napravite pesto tako da stavite u posudu s drvenom drškom bijeli luk, pa ga dobro istucite.
- Zatim dodajte so, listove bosiljka (oprane i osušene), pa potom pinjole, orahe i ribane sireve, a tek na kraju maslinovo ulje.
- Pileće meso zarežite tako da dobijete džep uzdužno po rubu mesa. Začinite piletinu biberom, pa dodajte četvrtinu mozzarelle i četvrtinu kašike crvene paprike, so i biber. Ispecite na tavi.
- Hljeb ili pecivo tostirajte, dodajte još vruću piletinu koju ste prethodno narezali, pesto i povrće po želji, pa poslužite toplo.