Beauty škola: Primer je broj jedan kod šminkanja

Piše: Redakcija

Uz dobar styling uvijek ide i dobar make-up. Najveći problem kozmetičke industrije je dostupnost. Velika imena u svijetu kozmetike, poput Niche, TAM beauty ili Estee Lauder nemaju jednog proizvođača niti im je isto porijeklo. Teško je u državama koje nisu u prvom planu svjetskog tržišta poput SAD-a, Britanije ili Njemačke naći proizvode i za dekoraciju i za njegu kože koji odišu kvalitetom i koji nisu jeftine kopije. Stoga, trebalo bi dobro razmisliti gdje kupujemo kozmetiku. Kada biramo gdje ćemo zaista kupiti određeni proizvod, onda je najbolje kupiti ih s online parfimerija.

Razlika između toaletne vode i parfema

Ako na bočici piše da je proizvod parfemska voda, to onda znači da se četvrtina tečnosti u bočici sastoji od čiste arome, što znači da su postojaniji na koži i odjeći. Za pazuhe se preporučuju kristali koji neutraliziraju neugodne mirise, te antiperspiranti i dezodoransi, prožeti posebnim uljima i hemikalijama koje neće potpuno blokirati. Ukoliko želite nanijeti miris direktno na kožu, a svjesni ste da vam je koža osjetljivija ili ne podnosite prejake mirise, onda je idealan izbor toaletna voda koja se sastoji od samo pet do petnaest posto arome.

Lak za nokte (ni) je uvijek pravo rješenje

Kada je riječ o noktima, postoje razni preparati. Ukoliko volite svakodnevno mijenjati boje na noktima, onda je vaš izbor lak za nokte, koji se veoma jednostavno skida. Za zaštitu pločice nokta i dugotrajnost laka preporučuje se bazni lak. Ukoliko je trajnost laka i dalje problem, onda je najbolji izbor gel za nokte, koji traje mnogo duže.

Ključ je primer

Primer je ono što treba biti broj jedan kod šminkanja. Najbolje se nanosi prstima, laganim kružnim pokretima i masira u kožu. Koristi se kako bi se proizvodi bolje „lijepili“ za vašu kožu, ali i za vizualno smanjivanje pora. Osim za kožu postoje primeri i za obrve, kapke i trepavice, to su prozirni gelovi koji također pospješuju dugotrajnost maskare, sjene ili proizvoda za obrve.Ukoliko nanesete tečni puder na kožu pije primera ili kreme možete izazvati bubuljice ili crvenilo. Šminka postaje teška i lice se bori s njom tokom cijelog dana. Ono što niti jedna žena ne želi je nastanak bora, a ukoliko ne prakticirate stavljanje kreme prije pudera, vaše lice može izgledati kao „ispucala zemlja“. Također, primer pruža duže trajanje šminke.

Vizuelno smanji dijelove lica

Ukoliko želite vizualno smanjiti neke dijelove lica, dodajete četkicom ili spužvom sjenu što su obično konturne boje hladnog podtona. Ukoliko želite dodati malo topline na neki od tih dijelova i istaći ih, onda preko trebate nanijeti malo bronzera. Dijelove koje želite istaći ili posvijetliti, najbolje je prekriti dobrim korektorom. Nakon toga, svijetle dijelove lica treba prekriti tankim slojem prozirnog pudera kako se proizvod ispod ne bi razmazivao. Nakon toga, možete dodati malo rumenila, a na svijetle dijelove lica iluminator, kako biste postigli prirodniji izgled.

Ispravno oblikujte obrve

Ako želite samo istaći obrve, najbolje je koristiti gel za obrve, koristite ili olovku za obrve ili maskaru, morate orbatiti pažnju da boja vaših obrva mora biti u nijansi boje vaše kose. Dakle, žene s plavom kosom trebale bi koristiti svjetlo-smeđu olovku za obrve, dok žene tamnije kose, koriste tamnije nijanse na paleti  boja.

Šminkanje očiju

Na očima je najviše igre moguće. Počnite s matiranim sjenama i sa iscrtavanjem brazde očne šupljine mekanom četkicom da se dobije na dubini. Ukoliko želite izdužiti oči, onda nastavite s nanošenjem tamnije boje samo na vanjski kraj kapka i završite prema vani. Ukoliko želite vizualno povećati oči, onda nanesite tamnije boje i na unutrašnji dio kapka. Trepavice možete povećati uvijačem za trepavice, a potom nanijeti maskaru sa ili bez primera kako bi vam trepavice bile vidljive. Ukoliko ne želite grudvice na trepavicama, onda izbjegavajte višeslojno nanošenje maskare.

Usne za kraj

Posljednji korak su usne. Ukoliko boja nije suviše napadna ili odgovara prirodnoj boji vaših usana, možete nanijeti sloj sjaja ili ruža za usne proizvoljno. Ukoliko se igrate s malo jačim bojama, najbolje je oblik usana prethodno iscrtati olovkom čija se boja slaže s ružem za usne.

Pročitajte još