Kraljevska pravila koja će Meghan morati naučiti

Piše: Redakcija

U sklopu priprema za život u kraljevskoj porodici glumica Meghan Markle se već odrekla nekih stvari, među kojima i svoje karijere,  a posljednjih mjeseci intezivno uči  kako se ponašati u ulozi člana kraljevske porodice. U društvu kraljice i ostalih članova porodice Megan Markle prvi se put pojavila u decembru,  tokom tradicionalne proslave Božića na imanju u Norfolku. Sam poziv za učešće na tom događaju bila je velika kraljicina gesta, kakvu  Kate Middleton nije doživjela 2010., iako je tad već bila zaručena za princa Wiliama. Kraljevska porodica  mladoj je glumici očito spremna oprostiti i pokoju početničku grešku.

– Mislim da se kod pozdravljanja kraljice nije dobro savila u koljenu. To je vrlo stresan događaj i ponekad je teško sve upamtiti. Vojvotkinja od Cambridgea to je učinila vrlo lijepo. Uvjeren sam da i ona ima pokoji savjet za Meghan – mišljenje je stručnjaka.

Osim naklona, buduća vojvotkinja mora naučiti kako ispravno hodati, a ponašanje za stolom je izuzetno  važno, pogotovo u društvu kraljice.

– Najbolje je ne inicirati fizički kontakt s članovima porodice.  Oni vam sami mogu ponuditi da ih zagrlite, ali je običaj da čekate i vidite što se očekuje od vas i šta odgovara događaju u kojem učestvujete –  objašnjava Lucy Hume, stručnjakinja za protokol.

Kraljevska porodica zaštitnica je krune, a kako je riječ o najvećem brendu i instituciji Ujedinjenog kraljevstva, Megan neće smjeti iznositi svoje feminističke stavove.

– Morat će se suzdržavati i paziti što govori. Neće se smjeti petljati u politiku kao prije, a to bi moglo biti problematično – kaže komentatorica Claudia Joseph.

Koliko god to čudno zvučalo, s obzirom na vrijeme u kojem živimo, na kraljevsku se porodicu  odnose posebna pravila po kojima članovi porodice moraju znati gdje im je mjesto i šta se od njih očekuje.

Vjenčanje Meghan i Harry zakazano je za 19. maj.

Pročitajte još