Beyonce više nije na vrhu: Katy Perry je najplaćenija pjevačica na svijetu

Piše: Redakcija

Nakon što je “Forbes” objavio novu listu najplaćenijih pjevačica na svijetu, došlo je do promjene na samom vrhu liste. Iako je prethodnih godina bila na samom vrhu ove liste, Beyonce je prvu poziciju najplaćenijih pjevačica u 2018. godini prepustila atraktivnoj Katy Perry koja je samo tokom ove godine zaradila nevjerovatnih 83 miliona dolara.

Najvećio dio novca Perry je zaradila svojom turnejom “Witness: The Tour”. Mediji u SAD navode kako je samo tokom jednog nastupa zaradila milion dolara. Pored muzike, Katy je ostvarila veliku zaradu učešćem u show programu “American Idol”.

Na drugoj poziciji našla se Taylor Swift sa zarađenih 80 miliona dolara, iako su mnogi očekivali da će titula najplaćenije pjevačice pripasti upravo njoj. Na trećoj poziciji našla se prošlogodišnja prvoplasirana na ovoj listi, Beyonce, sa zaradom od 60 miliona dolara. Na listi najplaćenijih našle su se i Pink sa zaradom od 50 miliona, Jennifer Lopez sa 47 miliona, Rihanna 37,5 miliona dolara, te Helen Fisher sa 32 miliona dolara zarade tokom 2018. godine.

Pročitajte još