Roditelji u Britaniji djeci daju imena likova iz popularnih serija

Piše: Redakcija

U Velikoj Britaniji sprovedeno je veliko istraživanje o imenima koja roditelji daju svojoj djeci, a rezultati do kojih su došli govore kako će već u narednoj kalendarskoj godini preovladavati imena likova iz poznatih TV serijia i filmova.

Roditelji su najčešće inspirisani imenima iz serija “Game of Thrones”, “Bodyguard”, Killing Eve”, pa je tako u Britaniji sve više mališana koji nose imena Tyrion, Aria, Daenerys, Cersie, kao i imena likova iz veoma popularnog animiranog filma “Frozen”, Anna, Elsa. Popolarnost animiranog filma “PAW Patrol” dovela je do toga da se broj dječaka koji nose ime Peter povećao za 200 odsto samo u Engleskoj, a sve ih je više i u Škotskoj i Velsu. Takođe, veoma je popularan trend imena iz 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka pa je tako širom Velike Britanija sve više mališana koji nose imena kao što su Michael, Brian, Patricia, Cliff, Susan i Christine.

Ono što je jako zanimljivo, jeste trend imena koji roditelji daju svojoj djeci, a koja se uglavnom vezuju za imena egzotičnih i udaljenih mjesta poput Dallas, Israel, Cairo, India te mnogih drugih. Iako je ova pojava najčešća u Velikoj Britaniji, čini se da se trend davanja imena djeci po herojima popularnih filmskih junaka širi i na ostale zemlje starog kontinenta.

Pročitajte još