Sve zbog pet minuta šetnje crvenim tepihom: Poznate dame se za Oscara pripremaju duže od mjesec, a utroše hiljade dolara

Piše: Redakcija

AFP

Već se zna ko su ovogodišnji dobitnici prestižne nagrade Oscar, ali i to koje su to haljine poznate dame nosile na dodjeli, ali i na Vanity Fair zabavi koja je upriličena poslije. No, ono što je malo poznato je da se poznate dame zajedno sa svojim timovima za ovaj događaj spremaju mjesecima unaprijed.

Cijeli proces pripreme počinje tretmanima za brigu o koži, a njihova je cijena različita. Naime, poznata glumica Mila Kunis je tako potrošila sedam hiljada dolara, a za tretman popunjavanja bora kako bi izgledala mlađe i svježije. No, ako je suditi po riječima dermatologa Tonyja Nakhla to i nije pretjerano skupo s obzirom na činjenicu da je on pojedinim zvijezdama naplatio i do 30 hiljda dolara za tretmane prije Oscara, a najčešći su ubrizgavanje botoksa i stavljanje filera. 

Kada je riječ o haljinama, izbor često traje od dva do tri mjeseca, a taj posao poznate dame prepuštaju svojim stilistima koji svoje uloge često naplaćuju i do 1.500 dolara za jedan dan. Frizura se, također, smatra izuzetno važnim dijelom kompletnog izgleda, a frizerka Lacy Redway, koja ima priliku sarađivati s poznatim osobama, otkrila je da je cijena frizure različita. 

– Kad radite za Oscare, nema mjesta za grešku. Svi se frizeri pripremaju detaljno. Kupimo puno više proizvoda i uvijek imamo asistenta. Svaka je frizura drugačija pa ne mogu reći koliko koja košta, ali mogu reći da nije jeftina – otkrila je  Redway.

Nakon frizure dolazi make-up, a usluga profesionalnih vizažista često košta izmežu 1.500 do 7.500 dolara, a cijena se formira zavisno od toga kolika je ko zvijezda, te da li je nominirana u nekoj od kategorija. I na kraju dolazi manikir i pedikir, a Gracie J, koja inače radi s poznatim damama, je otkrila da je često za jedno veče znala zaraditi i dvostruku mjesečnu kiriju. 

Pročitajte još