Jelena Rozga:Voljela bih imati jednu curicu

Piše: Redakcija

Pjevačica Jelena Rozga ima razloga za zadovoljan osmijeh. Najprije, jedna je od najpopularnijih pjevačica u Regiji,a publika oba spola i svih generacija jednako je voli. Osim glasa i atraktivnog izgleda ima i nešto drago u ovoj krhkoj Splićanki punoj energije. Puna je optimizma, jer joj, kaže, u svim sferama života cvjetaju ruže. Pjeva, voli, voljena je i svakog dana živi svoj san…

Na početku Vaše solo karijere bilo je zlobnika koji su komentirali u stilu „bit će popularna ljeto ili dva”. Vi ste danas jedna od najpopularnijih pjevačica u Regiji. Čemu dugujete uspjeh: talentu, radu, profesionalizmu, sreći ili…

– Na zlobne komentare sam se navikla. Uvijek je bilo i bit će takvih, i to je njihov problem. Mene ne dotiču, jer imam pametnijeg posla u svom životu. Sami počeci moje solo karijere nisu bili baš sjajni. Bilo je mnogo teških dana, ali se nisam dala. Borila sam se i vjerovala u sebe, skupa s mojim dragim prijateljima i saradnicima. I danas, naravno, ima dana kada je previše obaveza, poziva, pitanja. Tad se jednostavno isključim kako bih sačuvala sebe. Ma koliko volim svoj posao, potrebno je ponekad malo se udaljiti. Bar korak ili dva. Ali, svakako svu svoju energiju ulažem u karijeru i trudim se da napravim najbolje što znam i umijem. Sad je možda čak i teže. Veća je odgovornost nakon mega hitova kao što su „Bižuterija” ili „Nirvana” izaći s novom pjesmom. No, to je i čar ovog posla, neizvjesnost i želja da svaka nova pjesma bude još bolja.

 Dobitnica ste brojnih estradnih nagrada. Koja Vam je najdraža?

 

– Svaka nagrada ima svoju draž. Meni su svakako najdraže nagrade koje dolaze od publike. Postojim zahvaljujući njima i cijenim svakog svog fana. Oni su moja najveća nagrada. Uvijek ću rado stati na ulici i slikati se, dati autogram. I na koncertima, kada za to ima uvjeta, ostat ću nakon nastupa koliko god je potrebno dok se sa svima koji su došli u moju garderobu ne pozdravim. Smatram da je to najmanje što mogu učiniti za njih.

 Negdje sam pročitala da ste pet dana u sedmici na putu. Kako se relaksirate?

– Volim svoj posao, a moj život su publika i nastupi. Meni je toliko lijepo na koncertima da bih najradije živjela na bini. Ništa mi nije teško i ne smeta mi što nema puno dana za odmaranje. A kad se nađe koji dan, onda volim biti doma u svom Splitu, šetati s psićem pokraj mora. Volim otići s društvom na kafu ili večeru. Isto tako, volim ostati kući i pogledati dobar film.

 Moram priznati da izgledate sve ljepše. U čemu je čarolija, stylingu, osjećajima ili unutarnjem zadovoljstvu?

– Hvala za kompliment. Mislim da sve potječe iz našeg unutarnjeg svijeta. U šali kažem da je moja najbolja teretana – pozornica. Naravno da pazim na izgled i kožu. Nikada neću leći, a da ne skinem šminku i nanesem kremu. Idem i kozmetičaru na različite tretmane od pilinga do seansi kisikom, ali ako čovjek nije sretan i ispunjen, onda se to i vidi na licu. Ja sam sretna žena, koja živi svoj san svakog dana. Probudim se i legnem s osmijehom. Čak i kada neki dani budu malo teži, trudim se da moja pozitivna strana prevlada.

 „Može me osvojiti samo muškarac koji će zbog mene okretati svjetove. Ponekad pomislim da je sve besmisleno i da se on nedovoljno trudi. A možda ja samo tražim previše. Hoću muškarca kojem ni Mont Everest neće bit prepreka da dođe do mene. Jer, ljubav je ljubav, a ponos je ponos”, citat je kojim se opisali savršenog muškarca koji bi osvojio Vaše srce. Znam da ne volite pričati o privatnom životu, ali moram Vas pitati- jeste li ga pronašli i jeste li zaljubljeni?

 – Zaljubljena sam, volim i voljena sam. Naravno da u svakoj vezi postoje dani kada ne štima sve kako treba, ali, u osnovi, moj dragi je veoma pažljiv prema meni. Ponekad nije lako biti sa mnom, jer sam zahtjevna u vezi. To ne znači da uvijek mora biti po mom, ali priznajem da sam razmažena u nekim stvarima. Volim da mi se ljubav svakodnevno pokazuje.

Mnogim Vašim prijateljima mediji su kačili etiketu „potencijalni momak”. Vi ste to demantirali, pojašnjavajući da je riječ isključivo o prijateljstvu. Vjerujete li iskreno u žensko- muško prijateljstvo?

– Vjerujem. Meni je čak lakše biti prijatelj s muškarcem nego sa ženama. Imam ih nekoliko. S njima mogu pričati gotovo o svemu. To su ljudi koje godinama poznajem i s kojima imam prekrasan odnos.

Iz krkhe plavuše, Lavice u horoskopu, isijava nevjerovatna energija. Gdje je crpite?

– Kako kaže jedna pjesma, „…život je čudo”. Život je dar koji moramo cijeniti i uživati u njemu. Moj moto je biti pozitivan i veseo i trudim se da budem takva koliko god to mogu. Hvala dragom Bogu, imam zdravlje, predivnu obitelj, prijatelje, predivan posao, pa kako da ne budem sretna i puna energije?! Cijenim svako zrno svoje sreće i trudim se i druge učiniti sretnijim i zadovoljnijim.

Kako izgleda idealan odmor na Jelenin način?

– Na odmor ću, kao i prošlih godina, ići tek u prvom mjesecu, jer tada ima manje obaveza. Obično odem s mojom najboljom prijateljicom, koja ne živi u Hrvatskoj, na neku destinaciju koju skupa izaberemo. Uglavnom to bude Evropa, jer i tada nemam više od sedam dana, pa je teško otići negdje dalje. Ali, iako kratko, odlično se zabavimo i odmorimo.

A sad nešto sasvim lično. Osjećate li pritisak okoline što se niste još udali? Pitaju li Vas to roditelji i prijatelji na zajedničkim druženjima? Smeta li Vam to?

– Niko me više ne pita kad ću se udati! Moji roditelji me jedino podsjete ponekad da je došlo vrijeme da radim na svojoj obitelji. Naravno, i ja to želim. Voljela bih imati jednu curicu i svakako je to u mojim skorijim planovima. Udaja mi nije toliko bitna, a bračni papir mi ništa ne znači. Ljubav i uzajamno poštovanje mi je sve.

 

Pročitajte još