Konačno priznala: Holivudskoj glumici prijeti 40 godina zatvora

Piše: Redakcija

 

Holivudska glumica Allison Mack, koja se proslavila ulogom u seriji “Smallville”, priznala je na sudu da je ucjenjivala žene, te ih prisiljavala na seks i fizički rad u sekti Nxivm, čija je članica bila i ona. Naime, ona je o ovome na sudu pričala jecajući, a otkrila je i to da je njena uloga unutar sekte bila da prisili žene da udovolje bizarnim i uglavnom seksualnim zahtjevima vođe sekte, Keitha Ranierea s obzirom na činjenicu da je, navodno, bila njegova desna ruka. 

Naime, Allison se ovoj sekti pridružila 2010. godine, a usljed potrebe da “pronađe svrhu” s obzirom na činjenicu da je Nxivm  predstavljen kao organizacija za osnaženje žena. No, uskoro je postala jedna od vodećih ličnosti u sekti, a njena je uloga bila da dovodi buduće seksualne robinje koje su bile primorane da gladuju kako bi postigle težinu koju je vođa propisao kao idealnu, a strani mediji prenose i to da su žigosane. Mack je, navodno, prilazila ženama i uvjeravala ih da će svojim učlanjivanjem u sektu postati članice grupe za podršku u kojoj su isključivo žene. Kako bi se osigurali da nijedna od tih žena neće ništa otkriti, članovi sekte su prikupljali njihove aksplicitne fotografije kojima su ih kasnije ucjenjivali, a strani mediji pišu da bi ih, ukoliko odbiju seks, držali zaključane u sobi i po dvije godine. 

Iako se prvobitno izjasnila da nije kriva, Allison je sada priznala sve, te joj prijeti 40 godina zatvora. Kazna će biti izrečena u septembru. 

Pročitajte još