Novosti

Buckinghamska palača u ozbiljnim je problemima: Kraljica Elizabetha se iselila

AFP

Nakon najezde štakora koji su zavladali starim cijevima palače, kraljica i njen dvor napustili su svoj dom, a u pomoć su pozvani i deratizeri. Navodno je kraljica ostala užasnuta brojem glodavaca koji su se počeli pojavljivati i izvirivati iz ventilacije i cijevi u palači te je odmah odlučila otići dok se problem ne riješi. 

– Miševi i štakori su sve veći problem u Londonu, a posebno se to osjeća u jako starim zgradama. Osoblje u prizemlju i podrumu palače sve je uznemirenije povećanjem broja glodavaca koje se može vidjeti kako trčkaraju hodnicima u svako doba dana – rekao je izvor iz Buckinghamske palače. 

View this post on Instagram

The Queen and members of The Royal Family have today attended a Garter Day service and ceremony at Windsor Castle. The King of Spain and The King of the Netherlands also attended this year’s Garter Day, during which they were installed in St. George’s Chapel as Supernumerary, or ‘Stranger’, Knights of the Garter. New appointments to "The Garter" were invested in the Garter Throne Room and include a Lady Companion, athlete Lady Mary Peters, and a Knight Companion, the Marquess of Salisbury, a former Chairman of the Thames Diamond Jubilee Foundation. The Prince of Wales, The Duke of Cambridge, The Duke of York, Earl of Wessex, the Duke of Kent and The Duke of Gloucester are all Knights of the Garter. The Princess Royal and Princess Alexandra are both Lady Companions. Their Royal Highnesses all attended #GarterDay The Duchess of Cambridge, Duchess of Cornwall, The Countess of Wessex and The Duke and Duchess of Gloucester attended the service. 📷 PA Images & Royal Communications

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Na kraljičinu žalost, s obzirom na to da je London lučki grad na rijeci, malo toga se može učiniti po pitanju suzbijanja rasta broja štakora i miševa. 

Kraljičino je osoblje pozvalo deratizere ne bi li barem malo popravili situaciju. U palači su štakori viđeni čak i u kuhinji, što zbog higijenskih i zdravstvenih razloga definitivno nije prihvatljivo. 

Kraljevska porodica s kraljicom napustila je dvor za vrijeme saniranja problema, a navodno se Elizabetha lično zabrinula zbog zdravstvenih prijetnji koje štakori mogu predstavljati.