Ed Sheeran je dobio zamjenu: Ovaj pjevač obara sve rekorde

Piše: Redakcija

Prozvali su ga novim Ed Sheeran-om, a prošle godine njegova pjesma ‘’Someone You Loved’’ u rekordnom vremenu postala je globalni hit. Ime mu je Lewis Capaldi. Rođen je u Glasgowu 1996. godine i muzikom se bavi otkad zna sa sebe. Gitaru i bubnjeve počeo je svirati sa samo 2 godine, a sa 9 godina počeo je svoju muzičku karijeru nastupima u različitim pubovima.

Za otkriće njegovog talenta, zaslužan je menadžer Ryan Walter koji je poslije slušanja snimke na SoundCloud-u zatražio suradnju. Ubrzo nakon toga postao je munjevito popularan i prvi je muzičar koji je dosegnuo 25 miliona slušanja nakon pjesme ‘’Bruises’’, a nema svoju izdavačku kuću. Također, prvi je u historiji, koji je bukvalno za samo jednu sekundu rasprodao karte za turneju u Evropi nakon što je najavljena.

Njegov stil, talent, ali i fizička sličnost su ‘’krivci’’ zbog kojih su ga fanovi prozvali drugim Ed Sheeran-om. Poput Ed-ovih, Lewisove pjesme također odišu laganim ritmom i snažnom emocijom, a mnoge je osvojio svojim škotskim naglaskom i smislom za humor.

 

 

Pročitajte još