Kako su Dragan i Milena poklonili novac oboljelom dječaku namijenjen kupovini novog automobila

Piše: Redakcija

Glumački par Dragan Nikolić i Milena Dravić  je u braku bio od 1971. do 11. marta 2016. godine kada je Nikolić preminuo u 73. godini života nakon duge borbe s teškom bolesti. U srbijanskim novinama “Politika” Milena je tada objavila smrtovnicu za svog voljenog. “Otišao je moj dragi, otišao je moj voljeni, moj plemeniti suprug, moj Dragan, moj Gaga.” Potpisala se s “njegova Milena”.

Glumci su se upoznali na snimanju filma “Horoskop”, a Milena je tada već bila popularna glumica, dok je njenom odabraniku to bio jedan od prvih filmova. Kako je Dragan otkrio jednom prilikom za Kurir, tada su se samo sprijateljili, a tek se kasnije rodila ljubav za cijeli život.

– Kad sam joj prišao, imao sam dojam da mi je to stara školska kolegica koju dugo nisam vidio ili neka djevojka iz susjedstva koju poznajem cijeli život. Upravo u tome jest njena prava veličina. Osvojila me je svojom jednostavnošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti. Mogla se ponašati kako hoće i nitko joj ne bi zamjerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvijezda. To je nešto čime ona osvaja – otkrio je zaljubljeni glumac u istom intervjuu.

No jedna anegdota iz života ovog ljubavnog para isplivala je zahvaljujući Vesni Božović koja je ispričala da su Dragan i Milena usred najgore krize nekako uspjeli da skupe novac za novi automobil i odlučili su da zamijene vremešni Golf koga su stalno morali da guraju da bi upalio.

Kao na filmu, krenuli su da kupe novi automobil, ali svoj nisu uspeli da pokrenu, pa su se vratili u stan da pozovu nekoga da ih odveze.

I baš u tom trenutku na televiziji je emitovan prilog o dječaku kome je hitno potrebna operacija očiju. Dragan je pogledao u Milenu i rekao:

– Njima treba para tačno koliko i mi trenutno imamo u kući. Ma, šta će nam novi automobil.’

Ubrzo su saznali gdje se nalazi porodica dječaka. Kada je došao prijatelj koji je trebalo da ih odveze da kupe automobil, rekli su mu da ih vozi do dječakovog sela. Pojavili su se ljudima na vratima i predali im novac za operaciju…!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti