Brena je imala najglamurozniju svadbu devedesetih

Piše: Redakcija

Pandemija Corona virusa nakratko je zaustavila svijet. Svi smo bili prinuđeni provoditi vrijeme unutar svojih domova. Upravo zbog pandemije otkazana su brojna vjenčanja, a samo rijetki su pokazali hrabrost u ovim teškim vremenima, te samo pred matičarem i kumovima izgovorili sudbonosno DA. Zbog toga smo odlučili da se prisjetimo najglamuroznijeg vjenčanja 90ih. Veliku pažnju cijelog regiona privukala je raskošna svadba najveće zbijezde Balkana, Lepe Brene i slavnog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića. Upravo zbog njihove svadbe drugi dnevnik tadašnje televizije Beograd emitirao je prijenos vjenčanja, kako ga mnogi nazibaju vijeka, koje je, inače, izvještavala cijela bivša Jugoslavija.

View this post on Instagram

Brena i Boba❤ #lepabrena @lepabrenaa

A post shared by LEPA BRENA FAN PAGE (@lepabrena_fp) on

Sudbonosno Da izgovorili su 7. decembra 1991. godine u hotelu Interkontinental, koji je bio najluksuzniji u cijeloj bivšoj zemlji. Svadbeno slavlje imalo je dašak holivudskog glamura i sve je bilo isplanirano do najsitnijeg detalja. Brena i Boba su prvo dočekali zvanice u holu hotela, gdje je pjevačica bila u elegantnoj plavoj haljini, a teniser u svečanom crnom odjelu. Nakon što su pozdravili sve zvanice ostali su da daju izjave za medije.

Brena je kasnije obukla bijelu vjenčanicu koja je specijalno za nju dizajnirala modna kuća „Dior“, dok se mladoženja opredjelio za elegantno crno odjelo. Luksuznoj svadbi prisustvovao je veliki broj estradnih ličnosti, pjevača, voditelja, glumaca, sportista, a interesantno je da nije bio pozvan nijedan političar. Svadbena torta bila je na pet spratova, ukrašena jestivim reketima i gramofonskim pločama, a na bogatom meniju se našao veliki broj svjetskih, ali i domaćih jela. Nakon izgovaranja sudbonosnog DA, pevačica je po običaju zgazila supruga, a bidermajer je uhvatila Dragana Mirković. Osim prenosa na televiziji, ljubitelji ovog para mogli su da kupe i video kasetu sa njihovog vjenčanja, koje je nosilo naziv “U ime ljubavi, Brena i Boba”, a danas se snimak njihove svadbe može naći i na Breninom You Tube kanalu.

Pročitajte još