Nije u potpunosti odustao od muzike: Deen objavio spot za obradu čuvenog hita

Piše: Redakcija

Bosanskohercegovački muzičar Fuad Backović, poznatiji kao Deen, ubraja se u najveće estradne zvijezde naše zemlje, a poznato je ime i u cijeloj regiji. Kako i ne bi, kada je karijeru počeo sa svega 14 godina, a tokom karijere dvaput je predstavljao BiH na Eurosongu. Davne 2004. godine na Euroviziji, čuvenom muzičkom događaju, boje Bosne i Hercegodine predstavljao je Deen, čija je pjesma “In the Disco” završila na devetom mjestu i postala jedan od najvećih eurovizijskih hitova te godine.

Deenova trenutna adresa stanovanja je u Los Angelesu, odakle na društvenim mrežama često objavljuje prekrasne fotografije. Iako tamo živi svoj modni san i bavi se onim što najviše voli, a to je moda, u potpunosti nije odustao od muzike. To je i dokazao danas, kada je na Instagramu podijelio spot za obradu čuvenog hita „Dao sam ti dušu“, poznatog htvatskog muzičara Alena Slavice. U crno-bijelom spotu pojavljuje se i jedna od naših najuspješnijih manekenki, lijepa Sarajka Emma Golijanin.

U posljednjem intervjuu za naš magazin kojeg je dao krajem 2017. godine nakon spota i pjesme naziva „Imena mi mog“, Deen je pričao o svojim daljim planovima, ali i šta misli o bh. modnoj sceni.

– Nisam neko ko detaljno planira niti previše analizira. Mišljenja sam da nam je manje-više sve zapisano u zvijezdama. Treba samo naučiti pratiti znakove. Vrlo je jednostavno; ili ste rođeni pod sretnom zvijezdom ili niste. Moje oficijelno stečeno zvanje je na akademiji „Istituto Marangoni Milano“. Kada govorimo o modi, slična je političkoj situaciji. Sve zbrčkano, udrobljeno i vrlo konfuzno. Čast pojedincima, ali pojedinci se ne mogu nazvati scenom u kompletnoj državi.

Više čitajte ovdje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti