Izašli smo iz ratova, izaći ćemo i iz pandemije: Exit festival od 13. do 16. augusta

Piše: Redakcija

Kao jedna od mjera bit će i smanjenje kapaciteta festivala na pola od uobičajnih 55.000 posjetilaca po danu

 

– Prije tačno 20 godina, nakon godina provedenih u izolaciji i ratovima 90-ih, pronašli smo izlaz i prihvatili ga kao svoje ime. Sada je vrijeme da pronađemo globalni izlaz iz pandemije. Ovog ljeta okupljamo se kako bismo svijetu poslali poruku nade. Prodaja karata će se početi 1. juna, a Exit festival će se i definitivno održati od 13. do 16. augusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi- saopćio je Exit tim nakon dodatnih konsultacija, te su i zvanično određeni novi datumi za obilježavanje 20 godina jednog od vodećih festivala svijeta.

 

Nakon što se epidemija završila u većini balkanskih zemalja, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić po preporuci kriznog štaba zamolila je da se Exit festival da ne otkaže, već pomakne na kasniji ljetni termin.

Exit tim najavljuje i da će se ovogodišnje izdanje organizirati u bliskoj saradnji sa nacionalanim kriznim štabom Srbije, a kao jedna od mjera bit će i smanjenje kapaciteta festivala na pola od uobičajnih 55.000 posjetilaca po danu. Bit će zatvoreni i pojedini rovovi u kojima je inače smešteno preko 40 bina i zona, ali će najimpresivnija i najveća mjesta na Petrovaradinskoj tvrđavi koja čine Exit legendarnim u svjetskim okvirima, kao što su centralni Main Stage, kolosalna Dance Arena i kultna No Sleep bina, ali i još neke manje zone, ovog ljeta zajedno činiti svjetsku prijestonicu muzike, najavljeno je.

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. juna tačno u podne, dok će više detalja o programu, formatu, ali i svim opcijama za refundaciju za one kojima ne odgovaraju novi datumi, biti poznato u narednim danima. Festivalski tim je potvrdio i da je veliki broj izvođača već izrazio veliku želju da na tvrđavi nastupi ovog ljeta, a nakon što su mnogi od njih bili u izolaciji mjesecima, Exit vide kao mogućnost da se konačno sretnu sa fanovima uživo.

Iz organizacije dodaju kako su dobili mnogo poruka i mejlova podrške od izvođača, agenata i drugih festivala, koji održavanje Exita vide kao šansu za oživljavanje kompletne svjetske event industrije.

-Još važnije od oživljavanja najteže pogođene industrije, zapravo je taj signal nade i optimizma koji šaljemo cijelom svijetu jer je najgore iza svih nas. Između širenja panike, koje u prethodnom periodu nije manjkalo i optimizma, mi uvijek biramo ovo drugo – poručuju iz Exit tima.

 

Pročitajte još