Nije se mnogo promijenila: Lepa Brena uporedila fotografiju staru 33 godine s jednom novijeg datuma

Piše: Redakcija

Jedna od najpopularnijih muzičkih zvijezda u našoj regiji, Lepa Brena, ovim javnim poslom bavi se duže od 35 godina, a on u velikoj meri zahtjeva i neprestane promjene u vizuelnom smislu. No, čini se da je Lepa Brena uspjela ostati ista. Brena je na svom Instagram profilu podijelila fotografiju koja dokazuje da se, uprkos godinama, nije mnogo promijenila. Fotografiju staru 33 godine uporedila je s jednom novijeg datuma. Slična crna haljina s dubokim izrezom koji ističe vitke noge, sličan pobjednički stav. Čini se da su se jedino boja kose i frizura promenile tokom perioda od više od tri decenije.

Podsjećamo, Lepa Brena svoju karijeru započela je osamdesetih godina prošlog stoljeća. Uvijek je koračala mudro i o svakom svom potezu detaljno razmišljala, pa je starije generacije pamte kao jedinu pjevačicu koja je u vreme Jugoslavije u emisijama komentarisala ekonomsku krizu ili političku situaciju. Njeno mišljenje narod je želeo da čuje i uvaži. Upravo zbog toga postala je autentična jugoslovenska zvezda koja traje na ovim prostorima gotovo 40 godina. Više čitajte ovdje.

Osim za muziku bila je jako nadarena i za sport. Trenirala je košarku u brčanskom klubu gdje joj je trener i profesor tjelesnog sporta Vlada Bajan sasvim slučajno dao nadimak Lepa Brena, po kojem je ostala upamćena. O svom nadimku govorila je u posljednjem intervjuu koji je dala za naš magazin.

View this post on Instagram

Po jutru se dan poznaje🧐👍💋

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on

– Naravno da ne spadam u neke smotane djevojčice, niti sam sebe smatrala prelijepom, tako da to što sam dobila taj nadimak, nisam dočekala sa oduševljenjem. Nit sam htjela da se zovem Brena, niti sam smatrala da sam “Lepa”! Međutim, imala sam isti bumerang kao kada ste klempavi pa kriju kada vas zovu „klempo“, tako i meni ostalo ime Lepa Brena, morala sam da ga prihvatim i izborim se s tim da nisam samo plavuša. Zato treba vremena, znanja i umješnosti.

Više čitajte ovdje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti