Novinarka i DJ Amina Hadžimusić otkriva svoje male beauty tajne: Ljepota je u različitosti

Piše: Redakcija

Mlada i talentirana novinarka, ali i DJ, Amina Hadžimusić, koja nastupa pod imenom DJ Katze, odavno je poznata sarajevskoj publici. Prošla godina za nju je bila naročito uspješna, jer je imala veliki broj nastupa za vrijeme SFF-a, a nastupala je i na oficijelnom afterpartyju u Domu mladih nakon sarajevskog nastupa DJ Solomuna. Mladu i talentiranu Aminu odnedavno možete gledati i u zabavnoj emisiji „Trend“ na BHT1. Za naš magazin Amina je otkrila svoje beauty tajne, ali i dala nekoliko savjeta kako svojoj koži pružiti što više hidratacije

 

Dnevnoj njezi lica posvetim desetak minuta. Sve radim vrlo brzo, jer sam se s godinama izvježbala. Skidanje šminke navečer je najvažniji dio make-up rutine, a prije nanošenja bilo kojeg make-up proizvoda očistim lice tonikom i stavim dnevnu kremu. Vikendom imam više vremena da uradim neki piling lica ili stavim prirodnu masku za lice, kako bih svoju kožu dodatno osvježila.

Dobra frizura jeste osnov dobrog izgleda. Imam (ne)sreću da mi je kosa ravna, pa se u vezi s frizurom ne mučim pretjerano, ali je za dobru frizuru najbitnije da je kosa čista, bila ona u repu ili puštena. Ako nemate vremena da je operete, savjetujem konjski rep ili nisku punđu, to je uvijek moderno i izgleda elegantno.

Ima dana kada mi smetaju neke stvari na mom licu, a ima i onih kada se osjećam prelijepo u svojoj koži. Sad će ovo zvučati kao kliše, ali svaka žena zaista jeste lijepa na svoj način. Sebe sam prihvatila takvu kakva jesam i ne bih apsolutno ništa mijenjala, jer ljepota je u različitosti. Prava ljepota i sjaj dolaze iznutra, ne postoji šablon ljepote u koji treba da se uklopimo.

Manje je više definitivno! Nekoliko kvalitetnih proizvoda koji odgovaraju vašoj koži, uz povremenu masku ili piling, jeste sve što vam treba.  Kada sam bila mlađa, nije bilo video klipova koji su nas učili šminkanju, nego smo svi bili sami svoji majstori. Voljela sam naglašavati svoje male oči nekim tamnijim sjenama, ali sam shvatila da mi to ne stoji. Tuš je bio must have. Danas ne stavljam ništa od toga. Na lice stavim malo cc kreme, rumenilo i bronzer, neku nude sjenu i maskaru i naravno neutralni sjaj ili olovku za usne.

Ljepota je uvijek u oku posmatrača i vanjska ljepota je generalno vrlo prolazna. Ono što je u nama, na čemu radimo i što gradimo nema rok trajanja.

Svaka žena ima momente kada je nesigurna u sebe, ali to je većinom kada se susrećemo s novim životnim ili poslovnim izazovom i ne bih to definirala kao nesigurnost, nego kao osjećaj velike odgovornosti.

Nesigurnost je nešto što nas zaustavlja, proizlazi iz manjka vjere u sebe. Ono što sam naučila jeste da uvijek budem sigurna u sebe, ali i da znam gdje su moji limiti.

Ne idem na beauty tretmane, jer nisam nikada imala većih problema s licem. Za tretman lica više volim domaće recepte. Vodim računa o proizvodima koje koristim i trudim se da budu prirodni. Iskreno, ne vjerujem pretjerano beauty tretmanima, jer većinu loših promjena na koži uzrokuju zdravstveni problemi. Meni je dovoljno da jednom sedmično pomiješam kašiku meda i pola kašike cimeta i to stavim na lice 20 minuta i umijem se. Poslije toga mi lice bude nahranjeno, hidratizirano i mekano.

Kada pogledam stare fotografije, pomislim: „Zašto mi niko nije rekao da su mi obrve grozne?!“, jer zaista jesu bile. Drugarica mi je počupala obrve u srednjoj školi i dobila sam jednu ravnu liniju. Dugo je vremena trebalo da mi porastu, a obrve su zaista bitne jer uokviruju i ističu oči.

Zlatni beauty savjet je svakako odabir dobre kreme ili ulja koje odgovara vašoj koži, što je prvi korak prema dobroj njezi. Redovna hidratacija lica je ključ uspjeha i navika koja vodi ne samo prema kratkoročno savršenom tenu, nego i zadržavanju elastičnosti i svježine te, konačno, sporijem starenju kože.

Još nisam vidjela boru na svom licu, a nadam se i da neću uskoro. Na bore mnogo utječu ishrana i stil života, ali više od svega genetika.

Pročitajte još