Marija Šerifović ogorčena nakon odluke Evropske unije

Piše: Redakcija

Popularna pjevačica Marija Šerifović ogorčena je nakon briselske odluke da državljani Srbije mogu putovati u zemlje Evropske unije. Na svom Twitter nalogu objasnila je i zašto:

– Možemo u EU… Međutim preporuka nema zakonski karakter. Svaka država odlučuje posebno… Njemačka ne. Francuska ne. Italija DA – ali uz obaveznu samoizolaciju od 14 dana. Dokle, D O K L E ?! – zapitala je Marija koja se očigledno poželjela putovanja.

Podsjetimo, Evropska unija objavila je spisak 14 zemalja iz kojih je, uprkos pandemiji virusa Corona, od danas, 1. jula dozvoljen ulazak putnika, među kojima su Srbija i Crna Gora, ali ne i BiH. Međutim, u praksi ovo očito znači da ni Srbijanci i Crnogorci neće moći baš tako lako u države EU, dok one pojedinačno ne donesu odluke.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti