Nakon izbora u Hrvatskoj: Punica ipak neće kod Bermina Meškića, ali hoće on kod nje u Sarajevo

Piše: Mirela Kukan

Meškić s porodicom: Sarajevski zet

Bermin Meškić, Maglajlija i sarajevski zet s adresom u Zagrebu, na jučer održanim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj nije uspio u nakani da nakon pet godina izbivanja vrati predstavnike Bošnjaka u Sabor Republike Hrvatske. Prema poretku na listi kandidata za predstavnike nacionalnih manjina, Meškić je ostao na drugom mjestu, iako je prvi među bošnjačkim kandidatima. U nedavnom razgovoru za „Azru“ u šali je poručio da će mu, ukoliko pobijedi, na čestitanje prva doći punica iz Sarajeva, jer „punice donose sreću svojim zetovima“.

On je bio kandidat za saborskog zastupnika Bošnjaka i ostale četiri nacionalne manjine (Albanaca, Crnogoraca, Slovenaca i Makedonaca) ispred Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDAH) i bošnjačkih asocijacija u toj zemlji. No, nakon izbora rezultati su pokazali da će na listi nacionalnih manjina koji će predstavljati Albance, Bošnjake, Crnogorce, Makedonce i Slovence nastaviti predstavljati Ermina Lekaj Prljaskaj iz reda Albanaca.

Kako je nakon jučerašnjih izbora potvrđeno za „Azru“ iz Meškićevog štaba, budući da ima najviše glasova među bošnjačkim kandidatima, to za njega predstavlja veliki kapital da nastavi svoju priču i gradi još čvršću platformu za naredne izbore, a to što neće punica njemu u Zagreb, znači da će on doći njoj u Sarajevo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti