Jelena Rozga: Želite kosu kao ja? Tajna je u broju 111Garnier Color Naturals

Piše: Redakcija

Da biste postali zaštitno lice bilo kojeg proizvoda kozmetičke kuće, jedan od uvjeta je velika popularnost i prepoznatljivost u vlastitoj zemlji, ali i šire. Naprimjer, ukoliko se radi o brandu koji se želi oglašavati u čitavom regionu (Balkan), onda morate naći osobu koja pozitivne poruke, svojom pojavom i angažmanom, odašilje mnogo dalje od granica svoje zemlje. Upravo takvu osobu u svom odabiru pronašla je kozmetička kuća “Garnier”, koja je za zaštitno lice “Color Naturals” boja za kosu izabrala šarmantnu Splićanku Jelenu Rozgu. Prepoznatljiva plavuša, koja je i sama vjerna pepeljastoj nijansi “Color Naturals” boja, tako je prvi put postala zaštitno lice jedne kozmetičke kuće, a za naš magazin priznaje da je ova saradnja nešto što ju je najviše obradovalo tokom posljednjih mjeseci.

Nedavno ste postali zaštitno lice “Garnier Color Naturals” boja za kosu. Kažite nam više o saradnji s Garnierom i je li Vas obradovala njihova ponuda?

– Za početak da Vam kažem da je to, uistinu, saradnja iz snova. Sjećam kad mi je moj PR poslao poruku: „Nazovi me čim se probudiš, imam divne vijesti”. Ja sam, inače, poznata kao osoba koja voli malo duže spavati, ali kada sam ugledala poruku odmah sam ga nazvala i, naravno, od uzbuđenja nisam mogla ponovo zaspati. Od prvog trenutka kada smo krenuli u ovu priču moram istaknuti da sam se odmah osjetila kao dio “Garnier” obitelji. Divni saradnici i veliki profesionalci. Ovom saradnjom sam postala
ambasadorica branda boje za kosu – “Garnier Color Naturals” i to nijanse 111.

Šta, zapravo, znači saradnja s “Garnierom” i kakve su Vaše obaveze?

– Ambasadorica sam branda boje za kosu “Garnier Color Naturals”, i to u devet zemalja na dvije godine. Nekako, ovu saradnju ne smatram obvezom, jer sam oduvijek koristila “Garnier” proizvode, tako da je ovo priča koja se, vjerojatno, sudbonosno dogodila. Pepeljastoplava boja kose već je i godinama moj zaštitni znak po kojoj sam i prepoznatljiva, tako da samo trebam ostati ja. Naravno, dozvoljene su mi promjene frizura i odstupanja u dužini kose. Inače sam poznata kao osoba koja nije sklona velikim eksperimentiranjima kada je kosa u pitanju. Stoga, biti ja je najlakši dio ove priče.

Kakva je atmosfera vladala na snimanju reklamne kampanje, po čemu ćete pamtiti ovo snimanje?

– Bilo je to baš snimanje koje nikada neću zaboraviti. Snimali smo u Pragu, i to četiri dana. Na snimanju je bilo 70 ljudi, svi od reda vrhunski profesionalci svjetskog glasa, no energija i pozitivna atmosfera je ono što nas je sve povezalo i držalo na okupu. Tempo snimanja je, uistinu, bio zahtjevan, snimalo se cijele dane i ustajali bismo u pet ujutro, ali kada dođete na set i kada su u šest ujutro svi već nasmijani, onda znate da vam ništa nije problem. Bilo je smiješnih situacija, plesa, pjesme. Upravo zbog toga vjerujem da smo snimili divnu reklamu i uspjeli prenijeti taj veseli duh i emociju. Jedva čekam da tv reklama krene.

Jeste li ikada ranije bili zaštitno lice nekog kozmetičkog branda?

– Ovo je prvi put da sarađujem s nekom kozmetičkom kućom i presretna sam i počašćena da je to upravo renomirani brand “Garnier”. Drago mi je da su u meni prepoznali viziju svog branda, što je i meni potvrda da je put kojim gradim karijeru ispravan.

Za potrebe snimanja putovali ste u Prag. Jeste li imali vremena obići ovaj grad, čime Vas je oduševio?

– Puno putujem, ali, eto, nikada nisam bila u Pragu. Ovo je bila idealna prilika da ga vidim i malo upoznam. Otišla sam do Karlovog mosta, naravno, zaželjela želju, obišla Kafkin muzej i malo šetala gradom, onako, da ga upoznam malo bolje. Uistinu predivan grad, oduševila sam se arhitekturom grada. Inače, kad sam god na putovanju, najbolji način da osjetite neki grad je da samo šetate bez cilja, tako najbolje upoznajete grad i njegove ljude.

Kako Vam polazi za rukom da baš uvijek imate savršenu frizuru?

– Ah, za to su zaslužni moji dugogodišnji prijatelji frizeri. U Splitu mi je na raspolaganju Ante, u Zagrebu ih imam više.

A koliko često odlazite frizeru?

– Zbog javnog posla kojim se bavim, posjećujem ih prije svakog nastupa.

Postoje osobe koje ne vole kada im se “radi o glavi”, ali postoje i oni koji uživaju u svim tretmanima kada je uređivanje kose u pitanju. U koju skupinu se Vi ubrajate?

– Definitivno spadam u skupinu koja voli kada se „radi” na glavi, to me, nekako, opušta. Tada se baš prepustim i to me toliko opusti da ponekad i zaspim.

Jeste li baš oduvijek plavuša ili ste bili skloni eksperimentiranju kada je riječ o boji kose?

– Prirodna sam plavuša stoga se tako najbolje i osjećam. Čak nikada nisam poželjela promijeniti boju kose. To sam ja.

Nerviraju li Vas vicevi o plavušama ili Vas nasmijavaju? Možete li neki s nama podijeliti?

– Ne nerviraju. Dapače, nekada me i dobro nasmiju, samo toliko ih ima da se skoro nikada ne mogu sjetiti nijednog.

Je li istina da se plavuše najbolje zabavljaju?

– Istina i samo istina.

Ko su plavuše kojima se, iz bilo kojih razloga, divite?

– Najpoznatija svjetska plavuša i glumačka ikona Marilyn Monroe, koja i dan-danas ne prestaje da fascinira i inspirira cijeli svijet. Ima nešto u toj plavoj boji kose koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pogotovo muški rod.

Postoji li neki trend u bojenju kose koji biste voljeli isprobati?

– Iskreno ne, volim svoju pepeljasto plavu boju kose koju postižem koristeći “Garnier Color Naturals” boju za kosu, nijansu 111. Žene se, inače, dijele na dvije skupine: one koje nikada ne mijenjaju boju kose i one koje to često rade, ja sam u ovoj prvoj skupini.

S obzirom na to da nam se približava za mnoge najljepše godišnje doba, otkrijte nam šta činite da svoju kosu zaštitite od štetnih Sunčevih zraka?

– Osoba sam koja skoro uvijek izbjegava sunčanje i svoju kosu i kožu ne izlaže Sunčevim zrakama. Kosu redovito njegujem “Elseve Color Vive” linijom, koja mojoj obojenoj kosi daje najbolju njegu.

Vjerujemo da Vas ovog ljeta očekuju mnoge obaveze. Hoće li Vas neke od njih dovesti u BiH?

– I ovo ljeto je baš kako najviše volim, a to je radno. Sigurna sam da ćemo se uskoro družiti, moja ljubav s vašom publikom traje već godinama i neraskidiva je.

Pročitajte još