Prirodna njega: Noćni trening kože za potpunu obnovu

Piše: Redakcija

Zdrava koža je prirodno dovoljno snažna da pokrene vlastite unutrašnje procese obnove, hidratacije i zaštite. Često uticaji iz okoline, kao i sve prisutniji stres mogu narušiti ovu ravnotežu, zbog čega koža postaje sklona suhoći, pretjeranoj masnoći ili crvenilu. Tokom dana hidratantna krema za lice pomoći će u zaštiti od vanjskih utjecaja, ali šta se dešava noću? Period noći je vrijeme kada kožu treba pustiti da diše i osloboditi je nanošenja dodatnih masnoća, te je potaknuti na vlastitu regeneraciju.

Koža tokom noći regenerira stanice, a kako bi mogla obavljati ovaj veoma važan zadatak, nužna su dva preduslova: korištenje nemasnih preparata, ali i preparata koji će kožu „trenirati“ da samostalno stvara sebum tokom noći i uspješno se čisti. Korištenje masnih (noćnih) krema u potpunosti narušava prirodnu ravnotežu kože. Masni sloj na površini stvara lažni osjećaj da je „sve u redu“, te da je prisutna optimalna količina masnoće. Na osnovu te pogrešne informacije koža prestaje samostalno proizvoditi sebum i postaje ovisna o vanjskoj masnoći. S druge strane, masni sloj kreme na površini onemogućava čišćenje, odnosno izlučivanje toksina tokom noći, jer su pore „zatvorene“ kremom.

Upravo je zbog toga kompanija Dr. Hauschka ponovo skrenula pažnju na važnost nemasne noćne njege i predstavila revolucionarni proizvod Noćni serum. Ovaj proizvod, neopterećen uljima, snagom hidrolata ploda i ekstrakta cvijeta jabuke u kombinaciji sa hamamelisom, potiče samoregulaciju kože i njenu obnovu tokom noći. Zahvaljujući upravo nemasnoj formuli u kojoj je osnovni element voda, kao i sortama jabuke koje su birane po svojoj sočnosti, zdravoj crvenoj boji, dobrom balansu slasti i kiselosti, Dr. Hauschka Noćni serum potiče prirodnu aktivnost i unutrašnji ritam kože, čineći je čvrstom, ružičastom, vitalnom, osvježenom i balansiranom.

 

Dostupno u ovlaštenim prodajnim mjestima u BiH.
Više informacija na: Facebook.com/dr.hauschka.ba

Pročitajte još