Šest dana od otmice punice Bernieja Ecclestona: Još se ne zna je li Aparecida živa i u kakvom je zdravstvenom stanju

Piše: Redakcija

Od petka, 22. juna, kada je blizu porodične kuće u Sao Paolu oteta Aparecida Schunk, punica prvog čovjeka Formule 1 Bernieja Ecclestonea, u medijima se nije oglasio nijedan član ove porodice. Prema pisanju brazilske štampe, otmičari suu stalnom kontaktu s Bernijem, od kojeg traže 36.5 miliona dolara. To je najveća suma koju su otmičari u Brazilu ikad tražili za nečiji život. U kakvom je zdravstvenom stanju Aparecida i je li uopće živa još se ne zna. U vrijeme njene otmice Bernie i njegova supruga Fabiana Flosi bili su na odmoru u Dubrovniku.

bernie punica2

Fabiana je nedavno na Facebooku objavila emotivnu poruku majci i poručila je koliko je voli. Znajući za njenu povezanost s majkom i Bernijevo bogatstvo otimičari su u njoj pronašli metu za laku, a ogromnu zaradu. Naime, prema Forbesu, Bernie je jedan od najutjecajnijih ljudi u svijetu sporta, a njegovo se bogatstvo procjenjuje na 3,1 milijardu dolara.

Ovo nije prvi put da je porodica Ecclestone na meti otmičara. Prije četiri godine u sličnoj se situaciji kao meta planirane otmice našla Tamara Ecclestone, starija Berniejeva kćerka koju je dobio u braku s bivšom suprugom Slavicom Radić. Zubni tehničar Martin Peckham prijetio je da će oteti Tamaru ako mu ne bude isplaćeno 900.000 funti.

tamara ecclestone

Razvedenom ocu dvoje djece amaterski plan iznude novca nije uspio, a optužen je za ucjenu i osuđen na pet godina zatvora. Peckham je Tamari prijetio nizom telefonskih poziva, a stres koji je starija sestra Ecclestone tada doživjela snažno je utjecao na njen privatni i poslovni život.

– Nije važno je li prijetnja prava ili lažna. Strah koji se tada pojavi isti je – rekla je Tamara.

 

Pročitajte još