Osvojite unikatnu pločicu za vrata vašeg doma

Piše: Redakcija

Da se hobi može pretvoriti u nešto vrijedno pažnje i divljenja, dokazuju i neobične kreacije i nakit Irme Marković, profesorice likovne kulture i odgoja iz Sarajeva. Supruga i majka dviju djevojčica najviše je posvećena porodici, dok slobodno vrijeme koristi da se posveti onome što je opušta i čini sretnom, a to je dizajniranje neobičnih komada nakita i detalja za dom

Za ljubav prema rukotvorinama zaslužna je njena majka, koja se već dugo godina bavi šivanjem unikatne odjeće. Irma je odrasla sa željom da nosi nešto što nema niko drugi i uvijek je voljela stvarati, jer je imala “oko” za zanimljive oblike, uzorke i kombinacije boja.

– Projekt Precious Jewelry nastao je sasvim slučajno. Željela sam napraviti nakit samo za sebe, nešto drugačije… Međutim, svidjelo se mojim prijateljicama, pa njihovim prijateljicama i za vrlo kratko vrijeme pretvorio se u nešto mnogo veće nego što sam očekivala da bi moglo biti – ističe Irma.

Ostatak čitajte u štampanom izdanju…

Ukoliko želite osvojiti ovu unikatnu pločicu za vrata vašeg stana potrebno je da nam u komentarima ispod ovog teksta napišete kako biste vi dizajnirali svoju pločicu i šta bi se na njoj, osim prezimena, još našlo (šta je ono što je karakteristično za vašu porodicu). Nagradna igra traje do 28.11. do 12h. Imena dobitnika/ce objavit ćemo u narednom broju Azre koji izlazi (30.11.) Sretno!

Pročitajte još