Sestra bh. glumice za Azru: Ida i dalje na intenzivnoj njezi

Piše: Redakcija

Bh. glumica Ida Keškić, koja je prošle sedmice teško povrijeđena na Bjelašnici, i dalje se nalazi na intenzivnoj njezi na odjelu Ortopedije KCUS-a. Prema riječima njene sestre Martine Saire Keškić, vlasnice i direktorice firme „SEE.Contact“, Ida je zadobila teške povrede, te ima nekoliko lomova.

– Preživjela je jako traumatičan i opasan pad, ali se nadamo da neće biti većih komplikacija. Slomila je kuk, karlicu s jedne i druge strane, trtičnu kost, dva rebra, ima nekoliko kontuzija, a ostalo su površinske tjelesne povrede. Veliki je borac i sreća je što je bila u vrhunskoj sportskoj formi. Nadamo se potpunom oporavku i da će joj se što prije umanjiti bolovi – kazala nam je Martina.

Podsjećamo, Ida Keškić je prošle sedmice s ocem Mirsadom bila na skijanju na Kabalovu, na obroncima Bjelašnice. U jednom trenutku joj je spala jedna skija zbog čega je izgubila ravnotežu i pala u provaliju, te zadobila teške povrede. Iako je teren bio nepristupačan, spasioci su uspjeli izvući Idu iz provalije, te je helikopterom Oružanih snaga BiH prebaciti na pomoćni stadion Koševo, nakon čega je kolima Hitne pomoći odvezena na KCUS.

Ovoj mladoj bh. glumici, koja je poznata kao ljubiteljica adrenalinskih sportova, želimo brz oporavak i nadamo se da će iz ovog teškog perioda svog života izaći kao pobjednik.

Processed with VSCO with h6 preset

Processed with VSCO with h6 preset

Pročitajte još