Milica Kokotović: Mama drugi put

Piše: Redakcija

Prepoznatljivo lice OBN televizije, lijepa voditeljica Milica Kokotović sredinom prošlog mjeseca rodila je sina Stefana. Dječaku je, otkriva nam Milica, ime dao njen suprug Marko.

– Kada rodim treće dijete, bit će moj red da izaberem ime – kaže uz osmijeh, dodajući kako nosi različita iskustva iz svoje dvije trudnoće.

– Dva potpuno različita iskustva i kada je riječ o trudnoći i porođaju, jer koliko god da ste spremni i opušteni, uvijek se pronađe trenutak brige, razmišljanja i nedoumice. Kad je o porođaju riječ, imala sam veću tremu sada nego prvi put, s obzirom na to da sam znala šta me čeka. Bitno je da je sve, hvala Bogu, dobro prošlo – objašnjava Milica.

S obzirom na to da već ima dvoipogodišnjeg sina Filipa, Milica ističe da ona i suprug nemaju velikih problema u vezi s organizacijom i brigom o dvojici dječaka.

– Marko i ja smo već obučeni i pripremljeni za sve obaveze oko bebe, tako da nam nije problem uskladiti se i organizovati. Naravno, babe i dede se uvijek rado odazovu za svaku pomoć, što nam mnogo znači, posebno kada Marko radi – kaže ona.

Na pitanje kako je Filip reagirao na mlađeg brata, Milica kaže da se on, uprkos tome što su ih svi pripremali s pričom da će stariji brat biti ljubomoran, jako obradovao bratu te da ga ljubi i mazi i više nego što su očekivali. Uz to dodaje da je Filip izuzetno zreo i poslušan za svoje godine.

– Naravno, mi smo se potrudili da prvenstveno njemu posvetimo pažnju, kako se ne bi osjećao zapostavljeno pored bebe, tako da i to, vjerovatno, ima utjecaja na njegov lijep odnos prema Stefanu. Filip sve shvata i raduje se kada može da pomogne u kupanju i spremanju bebe. Svaki dan ga mazi i pjeva mu, pa vidjet ćemo do kada će ova ljubav potrajati – kaže sretna mama.

Pročitajte još