Dvanaest savjeta za brzu dekoraciju

Piše: Redakcija

Donosimo vam savjete kako da na lak i jednostavan način osvježite izgled svog doma. Ponekad renoviranje može biti dugotrajan i skup proces a mi smo za vas pripremili nekoliko ideja koje možete realizirati povoljno i za jedan jedini dan.

JARKE BOJE

Izaberite jarke boje za vašu spavaću sobu. Ukoliko je ona dekorisana tapetama u kraljevsko plavoj boji, za prekrivač vašeg kreveta odaberite jarko žutu. U vazama kod noćnih ormarića smjestite vještačko cvijeće u istoj boji. Kombinacija ove dvije boje je pun pogodak, samo pazite da ne pretjerate.

savjet1

NOVI STOLNJAK

Kuhinju uvijek možete osvježiti novim stolnjakom za trpezarijski sto.  Vaša kuhinja će tako na jeftin i lak način izgledati potpuno drugačije, a stolnjak će vašoj kuhinji dati dozu osobnosti.

savjet2

PODNE PLOČICE

Renoviranje kupatila je vrlo naporan, a često i vrlo dugotrajan posao. Ukoliko vam je dosadio izgled kupatila a nemate vremena da ga u potpunosti renovirate, zamijenite mu podne pločice. Dizajneri interijera preporučuju da to budu pločice u potpuno drugoj boji od boje zidnih pločica.

savjet3

 MINIMALIZAM

Ako ste tradicionalista i u vašem dnevnom boravku preovladava bijela boja i minimalistički stil, dom ćete lako osvježiti bojenjem zidova u jarko narandžastoj boji, ali i detaljima poput jastuka u istoj boji.

savjet4

 NE BACAJTE TAPETE

Ostane li vam rolna tapete viška nikako je nemoj bacati već njome ukrasite roletne. Ovo će dodatno dekorisati vaš dom, a ukoliko niste ljubitelj zavjesa ovo će im biti dostojna zamjena.

SONY DSC

TEPISI
Nov tepih u potpunosti može promijeniti izgled prostorije u kojoj boravite. Naprimjer marokanski i turski tepisi, osvježit će vaš prostor i dati efekt potpunog renoviranja prostorije.savjet6

RAZLIČITE STOLICE

Mislite da u trpezariji ne moraju stajati iste stolice? Stoga, slobodno klasičnim stolicama dodajte obične drvene stolice. Dizajner Ramsay Gourd, smatra da ovakav vid dekorisanja prostora stvara opušteniju atmosferu u trpezariji.

savjet7

PRENATRPANOST JE IN

Pretrpanost stvarima može biti pun pogodak. Da svaka stvar u prostoriji treba ima svoju priču smatra američki dizajner Podge Bune, stoga se ne trebate plašiti da će sitnice koje ste kupovali u raznim periodima svog života biti previše u vašoj sobi, dapače može izgledati veoma chic.

savjet8

ŠTO VIŠE BIJELE

Dizajner Zim Loy smatra da u prostoriji treba imati što više boje. Budući da bijela boja simbolizira čistoću i svježinu, to će biti pravi izbor za vaš dom. No ukoliko imate malu djecu, ovu boju izbjegavajte dok ne odrastu.

savjet9

 STARI TANJIRI

Uz pomoć starih tanjira napravite pravo malo umjetničko djelo. Ukoliko imate samo bijele tanjire uz pomoć akrilnih boja ih ukrasite, a ako nemate starih tanjira na buvljacima ih možete naći po povoljnoj cijeni.

savjet10

NEOBIČNE POLICE

Zanimljivu policu za sitnice možete izraditi uz pomoć starih merdevina i nekoliko daski.

savjet11

NEONSKE BOJE

Ako u vašem domu preovladavaju tamnije nijanse, najbolji način da ga drastično promjenite su detalji u neonskim bojama poput roze, narandžaste i žute.

savjet12

Pročitajte još