Oliver Dragojević: Ako klasična kemoterapija ne pomogne, okrenut ću se drugim načinima liječenja

Piše: Redakcija

Mnogi su bili u nevjerici kada je pjevačka legenda Oliver Dragojević potvrdio medijima da mu je dijagnosticiran karcinom pluća. Prvo javno pojavljivanje nakon ove vijetsi imao je prije deset dana
u splitskom HNK, na proslavi 50. godišnjice “Županijske lige protiv raka”. Tokom nastupa skinuo je kačket, po kojem je posljednjih godina bio prepoznatljiv i publici pokazao da je zbog kemoterapije izgubio kosu. Publika je emotivno reagirala na ovaj potez legendarnog Splićanina. No, Oliver je vitalan i hrabro se bori sa bolešću, što je potvrdio i novinarima hrvatskog portala “110posto”.

– Evo me doma, slabo izlazim, pripremam se za sljedeću kemoterapiju. Dane kratim vježbajući glas, a pogledam i utakmice Hajduka – kazao je Oliver i otkrio da ga za nekoliko mjeseci čeka pregled na CT-u.

– Vražja bolest je to, malo sam oslabio ali nadam se pozitivnom ishodu. Najbitnije je ostati čvrst u glavi, a ja se psihički osjećam dobro. Pijem mnogo lijekova, za svakakva čuda… Protiv bolova, za krv, za energiju pa se mogu događati nuspojave. Teško je to sve uskladiti i biti siguran da su sve tablete međusobno kompatibilne. Bio sam čak ostajao bez sluha. To je trajalo dvije sedmice, kao da su mi uši bile začepljene. Svaki dan u kući vježbam. Malo sviram, pjevam pokušavam ne ispasti iz ritma – kazao je Oliver i dodao da će tok liječenja odrediti pregled na CT-u.

– Ako klasična kemoterapija ne pomogne, okrenut ću se drugim načinima liječenja, a što ću sad? – kazao je Oliver.

Pročitajte još