Kad kazaljke se poklope: Zašto je bubnjar Darko Jelčić Cunja napustio Crvenu jabuku

Piše: Redakcija

Darko Jelčić Cunja nakon 32 godine u bendu otišao je  iz Crvene jabuke.

-Iz grupe Crvena jabuka sam tjeran u proteklih devet godina na vrlo smišljene načine, a pogotovo u zadnjih godinu dana- napisao je tada Jelčić, dodajući kako će o svemu detaljno progovoriti.

Kasnije je pisao kako je glavni razlog neisplaćivanje honorora kojima, tvrdi Jelčić, Dražen Žerić Žera raspolaže kako hoće.

-U Crvenoj jabuci ne postoji nikakav ugovor koji regulira poslovne i umjetničke odnose između njega kao poslodavca i nas svirača koji smo kao njegovi zaposleni! Postoji samo usmeni dogovor o tome kojeg se on u velikoj mjeri ne pridržava, a na štetu njegovih muzičara. Posljedice takvog “pravnog” stanja u bendu su grozne. Žerić može da radi sa članovima benda što god hoće, a to i radi dok god su ti članovi zavisni o novcima koje dobijaju kao honorar.

Žera je komentarisao Jelčićev odlazak.

-Kroz bend je prošlo 38 ljudi. Čovjek je zaželio da ne svira, a poslije šta je radio, to je njegova stvar”, a ta izjava je povuklo za jezik bivšeg bubnjara i jedinog člana koji je bio dio i originalne postave benda.

-Dražene Žeriću, otjerao si mnogo ljudi iz grupe Crvena jabuka od 1994-2017. To nisu priče pojedinaca, to nisu blaćenja – to su činjenice koje će se dokazati, što sudskim, što medijskim putem- napisao je Cunja, prenosi Express.

 

Pročitajte još