Šta čeka Meghan Markle nakon vjenčanja

Piše: Redakcija

Cijeli svijet je ovih dana pisao o vjenčanju godine, princu Harryju i Meghan Markle. Nekadašnja glumica Meghan Markle napustila je seriju “Suits” i napravila niz iznimki zbog vjenčanja s princem Harryjem, a vjenčanjem i ulaskom u kraljevsku porodicu dodijeljene su joj i nove uloge. Kako će se s novim ulogama nositi, za Vanity Fair su analizirali dobri poznavaoci kraljevskih prilika, kao i same Meghan Markle. Preseljenje u novu zemlju, promjena religije, gašenje lifestyle bloga i vrlo popularnih ličnih profila na društvenim mrežama samo su neki od ustupaka na koje je morala pristati Meghan Markle kao preduslov vjenčanja s princem Harryjem. Meghan je ostavila i brojne prijatelje, a morao je da ostane i jedan od njenih pasa. Udaja za princa Harryja i ulazak u kraljevsku porodicu donosi joj i nove kraljevske zadatke i uloge, koji uglavnom obuhvataju javne angažmane i predstavljanje kraljice. Uoči vjenčanja Meghan je dospjela pod “lupu” dobrih poznavalaca kraljevskih prilika, kao i nekih poznavalaca same Meghan i njenog života prije princa Harryja.

Nemoguće je u potpunosti predvidjeti kako će se Megan prilagoditi potpuno drugačijem načinu života, ali mnogi promatrači kraljevskih događaja primjećuju da je još od objave vjeridbe s princem Harryjem Meghan pokazala da se odlično snalazi i nema problema s javnim nastupima. Popularna trač-kolumnistkinja Ilein Lui iz Toronta, koja Meghan prati već godinama, kazala je da zbog načina na koji je do sada obavljala javne dužnosti zaslužuje i dodatni kredit.

– U svim prilikama se odlično nosila, čak i u interakciji sa širokom publikom – kaže Lui i podsjeća na malu anegdotu kada joj je rukujući se s njom jedna žena iz publike rekla da je s Filipina. Igrom slučaja, Meghan je znala za neku šalu koja se govori na Filipinima i nije propustila priliku da je ispriča toj ženi.

– Imati nekog takvog, san je svakog publiciste – kaže Lui.

Neki čak smatraju uvredljivim to što je glumica, a neki da je navikla na takve situacije i spontane govore. Ona može privatno i javno da bude onakva kakva Kate vjerovatno nije mogla da bude, barem na početku. Svoju vještinu i snalaženje, po prvi put kao član kraljevske porodice, Meghan će imati priliku da pokaže i ubrzo nakon vjenčanja. Prvi javni nastup svježeg bračnog para najavljen je već za utorak, kada će princ Harry i Meghan učestvovati na događaju povodom 70. rođendana princa Charlesa.

Prva prekookeanska turneja očekuje ih nakon povratka s medenog mjeseca, a s obzirom na to da je strast prema humanitarnom i filantropskom radu Meghan pokazivala i prije upoznavanja princa Harryja, ne treba sumnjati da će kao vojvotkinja taj posao raditi dobro.

Pročitajte još