Miralem Pjanić: Džeko bio bi dobro prihvaćen u Romi

Piše: Redakcija

Napadač Manchester Cityja Edin , navodi njegov reprezentativni kolega Miralem Pjanić, piše Daily Mail.

Engleski mediji odavno pišu da bi bh. reprezentativac već u januaru mogao napustiti klub s “Etihada” gdje je 2011. došao iz Wolfsburga za 28 miliona funti, a za njegove usluge zainteresirani su neki italijanski i njemački klubovi.

Dvadesetsedmogodišnji nogometaš, koji ima ugovor sa Cityjem do 2015., započeo je samo pet utakmica u Premier ligi u ovoj sezoni, uz samo jedan start od kraja septembra.

Džeko bi trebao biti udarna snaga bh. reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Brazilu zbog čega je potrebno mnogo više da igra, a “playmaker” Rome Pjanić izjavio je da bi on bio dobrodošlo pojačanje na stadionu “Olimpico”.

– U kontaktu sam s njim i znam da želi igrati više – izjavio je Pjanić.

– Nadam se da će igrati više. Ovdje u Italiji bio bi dobar. Naravno, on je igrač Manchester Cityja, ali ne znam još koliko – dodao je.

Džeko je odigrao gotovo cijelu utakmicu za City u Ligi prvaka protiv Bayerna.

Menadžer Manuel Pellegrini ranije je izjavio da nema namjeru prodavati bh. napadača u januaru.

– Vjerovao sam u njega na početku sezone i sada isto toliko vjerujem u njega. On je važan igrač za ekipu kojoj trebaju dobri igrači jer nas očekuje veliki broj utakmica do aprila. Ako želimo osvajati trofeje potrebni su nam ti bitni igrači – kazao je Pellegrini.

Pročitajte još