Nije mu bilo suđeno da zavlada Britanijom: Čeka na krunu 68 godina, pa je se odrekao u korist sina

Piše: Redakcija

AFP

Sin najdugovječnije kraljice Elizabete, 71-godišnji princ Charles proveo je duže vremena čekajući da postane kralj Velike Britanije od bilo kojeg nasljednika krune u historiji ove države. Magazin New Idea na temelju dobro upućenog izvora s dvora tvrdi u novom broju kako je Charlesu i njegovoj supruzi Camilli Parker dojadilo čekati na krunu i kako se namjeravaju trajno preseliti u Italiju te prepustiti princu Williamu krunu jednog dana kada kraljica Elizabeta umre ili odstupi s trona. Charlesovu veliku želju da živi u Italiji otkrila je još 1995. godine njegova tadašnja supruga, princeza Diana, u intervjuu za Newsweek.

 AFP

New Idea tvrdi kako je Diana u intervjuu rekla kako misli da će se Charles i njegova ljubavnica Camilla preseliti u Italiju, umjesto da Charles postane kralj jednog dana. Otkrila je kako on želi posjedovati farmu u Toskani i kako je spreman ostaviti Dianu u Britaniji da sama odgaja i priprema Williama za ulogu kralja. Spomenut je i izvor s dvora koji je rekao kako je Diana vjerovala da Charles nikada neće postati kralj.

AFP

Danas, 25 godina kasnije, tvrdi New Idea, princ Charles napokon odlučio realizirati svoju dugogodišnju želju. To im je navodno potvrdio visokopozicionirani izvor s dvora koji je kazao kako je Charles već toliko frustriran čekanjem da je postao još više opsjednut svojom strasti prema vrtlarenju te misli kako bi Toskana u Italiji bila idealno mjesto za skrasiti se i provesti opušteno pozne godine sa svojom dragom Camillom.

Pročitajte još