Danska princeza tri godine nije vidjela porodicu, zabranjeno joj putovanje

Piše: Redakcija

Već 16 godina princeza Mary je supruga danskog princa Fredericka. Koliko je rođena Australijka za to morala žrtvovati, jasno je posebno u kriznim vremenima kao što je sada u vrijeme pandemije.

Zapravo, prošle su tri godine otkako je princeza Mary (48) posjetila rodnu Australiju. U decembru 2017. godine tamo je dočekala Božić sa porodicom i prijateljima. Od tada nije bila u Australiji – i to se uskoro neće ni promijeniti. Danski magazin “Se og Hör” izvještava da je Mary morala da se žrtvuje za svoju ulogu supruge danskog prestolonasljednika princa Fredericka (52).

Oca je posljednji put vidjela 2018. godine kada je John Donaldsen na kćerkino iznenađenje doputovao u Dansku za Božić, iako 79-godišnjak nije najboljeg zdravlja. Sada je Mary još zabrinutija za oca zbog najnovijih događaja u vezi s Corona virusom. Njen otac i njegova druga supruga Susan Moody pripadaju rizičnoj skupini zbog svoje dobi.

Prvobitno je bilo planirano da se cijela porodica ponovo okupi upravno na današnji dan kada princ Christian proslavlja 15. rođendan. Osim njega, danski prestolonasljednik Frederick i princeza Mary imaju i stariju kćerku Isabellu te mlađu Josephinu i najmlađeg sina Vincenta.

Njena porodica, posebno brat i sestre, Jane Stephens, Patricia Bailey i John Donaldson Jr. danas Mary tako posebno nedostaju, jer se nalaze na drugom kraju svijeta, a neizvjesnoje kada će se uopće opet moći vidjeti zbog posebnih mjera uvedenih u cijelom svijetu zbog pandemije Corone.

S obzirom na to da je Mary odustala od australijskog državljanstva kada se udala 2004. godine, trenutno joj je zabranjeno putovanje u Australiju. Naime, to joj ne omogućuju Corona propisi.

A i inače supruzi danskog prijestolonasljednika nije lako samo tako putovati. Bez zaštitara i puno organizacije u pozadini, princeza Mary ne može napustiti Dansku. Ako bi i našla način da otputuje, pretpostavlja se da bi to odmah stvorilo negativno izvještavanje u medijima.

Princ Frederick i princeza Mary gaje posebno veliku ljubav i danas. Upoznali su se za vrijeme Olimpijade u Sydneyu. Zaručili su se 8. oktobra 2003. godine, a vjenčali 14. maja 2004. godine.

Izvor: Gala.de

Priredila: M. K.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti