Kraljica uzvraća udarac za intervju s Oprah Winfrey

Piše: Redakcija

Otkako su se preselili s dvora u Ameriku princ Harry i njegova supruga Meghan Markle, izazivaju kontraverze. Prekršili su niz odredbi i ugovora koje su potpisali s kraljicom Elizabetom II. Najvažnija je da se neće uplitati u unutrašnju politiku neke države, a kraljevski par se uključio u kampanju za izbore u SAD-u.

Međutim, najveći udarac kraljici su zadali time što su prije nekoliko dana dali veliki 90-minutni intervju s kraljicom talk showa, 67-godišnjom Oprah Winfrey, u kojem su, između ostalog, otkrili istinu o svom odlasku s dvora. Kraljica je odlučila uzvratiti udarac odmetnutom kraljevskom paru i time donekle ublažiti ogromnu količinu prašine koja će se dignuti u javnosti nakon što intervju bude emitiran 7. marta.

Kako pišu strani mediji kraljica će se upravo na taj datum obratiti naciji u svojoj godišnjoj poruci i to nekoliko sati ranije od emitiranja intervjua s Oprah, tokom kojeg će, između ostalog, pohvaliti prinčeve Charlesa i Williama i dati im javnu podršku. Termin obraćanja naciji zacijelo ne može biti slučajan, a kraljičina namjera da pohvali Charlesa i Williama doima se kao ‘melem’ koji bi trebao ublažiti kritike na račun kraljevske porodice koje će Harry i Meghan iznijeti u intervjuu.

(E.Dž.)

Pročitajte još