Zavirite u spavaće sobe pripadnika plave krvi

Piše: L. M.

Na rijetkim fotografijama koje prikazuju kraljevske spavaće sobe mogu se vidjeti i njihov lični ukus i neki važni detalji njihove intime. Princ Harry je uvijek držao sliku svoje majke, princeze Diane, na noćnom ormariću dok je živio u internatu. S druge strane, princ Charles preferira cvjetne printove na zidovima i tkaninama svog namještaja.

Princeza Diana

Lady Di, kako su je mnogi zvali, ukrasila je svoju spavaću sobu mnoštvom fotografija i ličnih predmeta. Niz fotografija koje su postavljene na Instagram stranici njenih fanova pokazuju omiljene princezine kutke, njenu kancelariju, dnevnu i spavaću sobu, u kojoj je imala mnogo lutaka i fotografiju s princom Charlesom.

Princ Harry

Dok je princ Harry studirao u internatu Eton, fotografiran je u svojoj spavaćoj sobi. Učenicima je bilo dopušteno da sami ukrase svoje prostorije, a Harry je to učinio s nekoliko plakata, uključujući zastavu „Union Jacka“ i fotografiju pjevačice Pink. Harry je uvijek imao sliku svoje majke u sobi.

Princ Charles i Camilla

Princ Charles je kupio Highgrove House u augustu 1980. godine, a zatim su objavljene fotografije njegove žute spavaće sobe. Dekor je uključivao cvjetne tapete, zavjese i fotelje. Kuća je sada vikendica princa Charlesa i vojvotkinje od Cornwalla.

Prinčevi William i Harry

Prinčevu William i Harry fotografirani su u dječijoj sobi u oktobru 1985. godine, a to je ujedno i fotografija Harryjevih prvih koraka, dok njegov stariji brat William to posmatra. Pored spavaćih soba postojala je i igraonica koja je bila uređena u bijelim i zelenim nijansama te tepihom s dezenom jagoda.

Grof Charles Spencer

Brat princeze Diane, Charles Spencer, sada posjeduje njihovu kuću iz djetinjstva koja nosi naziv „Althorp House“ u Northamptonshireu. U okviru izložbe posvećene Diani objavljena je fotografija spavaće sobe s impozantnim dekorom i baroknim tapetama.

Kraljica Elizabetha

Njena spavaća soba u dvorcu Mey bit će otvorena za javnost nakon njene smrti. Soba je ukrašena cvjetnim zavjesama, tkaninama u plavim nijansama, stolicama s nogama od kabriole i toaletnim stolićem sa staklenom plohom.

Lady Amelia Windsor

Amelia Windsor 38. je u redu za tron i stoga se ne smatra aktivnim članom kraljevske porodice. Radi kao model i često postavlja svoje fotografije na društvenim mrežama. U jednom trenutku pokazala je svojim fanovima dekoraciju koju je odabrala za svoju spavaću sobu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti