Zbog jednog se portreta počelo govoriti o nevjerovatnoj sličnosti princeze Diane s Kate Middleton

Piše: Redakcija

Naslijeđe princeze Diane nastavlja živjeti i 25 godina nakon njene tragične pogibije zahvaljujući nasljednicima – prinčevima Williamu i Harryju.

A u Kensingtonskoj je palači, u sklopu nove izložbe Life Through a Royal Lens’, osvanula nova crno-bijela fotografija princeze Diane. Riječ je o portretu na kojem tada 27-godišnja Diana gleda u daljinu noseći satensku haljinu koja ima tek jedan rukav, dok je drugo rame otkriveno, ali i naušnice u obliku suza.

Portret je 1988. snimio David Bailey, zaslužan i za fotografije nekih ikona poput Andyja Warhola, Twiggy i Beatlesa, a navodno je tog modnog fotografa odabrala sama Diana zbog njegove igre kontrastima i svjetlošću, ali i ljubavi prema minimalizmu.

Prema saopćenju Historic Royal Palaces, Dianina odluka da radi s Baileyjem bila je zapravo njezina želja kojom je željela uspostaviti novi javni imidž za sebe, a koji se uvelike razlikovao od uvriježenih oblika kraljevskih portreta iz prošlosti.

A upravo je taj portret poveznica s današnjicom i fotografijom koju je Kensingtonska palača objavila u januaru povodom 40. rođendana Kate Middleton. Riječ je o portretu na kojem Kate pozira u bijeloj haljini Alexander McQueena i nosi naušnice koje su pripadale njezinoj pokojnoj svekrvi.

Za te fotografije zaslužan je Paolo Rovers, a snimljene su u Kew Gardensu prošlog studenog i postat će dijelom stalne kolekcije National Portrait Gallery, čiji je pokrovitelj upravo Kate Middleton.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još