Kate i William kakve do sada nismo vidjeli: Zaplesali i uživali u druženju sa seljanima

Piše: S.P.

U čast platinastog jubileja Elizabete II., odnosno u čast 70 godina od stupanja na dužnost britanske kraljice, ali i kako bi ojačali političke veze Ujedinjenog Kraljevstva sa zemljama Commonwealtha, Catherine Middleton i princ William trenutno se nalaze na turneji po Karibima.

U prvim danima svojeg posjeta rajskog otočja u Karipskom moru, kraljevski par posjetio je Belize i pitoreskno seoce Hopkins gdje su imali prilike saznati više o proizvodnji kakaa, kušati lokalnu kuhinju, ali i zaplesati s domaćinima tradicionalne plesove na pijesku.

Kraljevski par je bio ohrabren da pleše uz tradicionalnu muziku, a nakon što su probali lokalnu hranu, pomogli su da posade drvo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)

Iako ih do sada nismo često viđali u ovakvom izdanju, izgleda da je ovaj kraljevski par jako opušten i zna se dobro zabaviti.

Za ovu priliku vojvotkinja od Cambridgea odabrala je lepršavu plavu haljinu s upečatljivim cvjetnim uzorkom američke dizajnerice Tory Burch.

Catherine Middlton haljinu je sparila s pletenim sandalama-platformama koje potpisuje Stuart Weitzman. Riječ je o modelu Minx s otvorenim prstima i petom te platformom od 10 centimetara napravljenoj u boji kože koja vizualno produžuje noge i cijelu figuru.

Vojvotkinja od Cambridgea je velika ljubiteljica ovog tipa obuće koji preferira nositi u toplijem dijelu godine. Dakako, gotovo nikada kada je u blizini kraljice Elizabete II.

Iako ne postoje službena pravila o obući koja se mora nositi tokom protokolarnih dužnosti, kraljica nije ljubiteljica platformi, otkrili su izvori bliski Kennsingtonskoj palači. Stvarno ih ne voli i to znaju sve žene u porodici te ih izbjegavaju nositi u njenom društvu.

Pročitajte još