Nemirni princ Louis sluša samo jednu osobu

Piše: Azra

Često se Charlesa doživljavalo kao hladnog, javnost mu je zamjerala razvod od Diane, za njega se govorilo da je i hladan kao roditelj, a odnos s unučićem to bi sve mogao izbrisati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Najmlađi sin princa Williama i Kate Middleton princ Louis postao je omiljena figura britanske kraljevske porodice. Svojim iskrenim, djetinjastim reakcijama, negodovanjem i kršenjem protokola već danima nasmijava naciju i cijeli svijet. I dok se mama Kate znoji kako bi nestašnog i zaigranog sinčića, pred brojnim kamerama, utišala i smirila, dok njegova stariji brat i sestra već kolutaju očima na Louisove nestašluke, i tata Will je bespomoćan.

Ipak jedna osoba iz porodice ima posebnu vezu s njim i smiri ga u trenu – njegov djed princ Charles. Kao što se moglo vidjeti tokom svečanosti povodom kraljičina jubileja, Louis i Charles zaista imaju posebnu vezu.

Četverogodišnji dječak mami se rugao, dobacivao je rođakinjama, nije slušao sestru, ali u trenu kada ga je djed Charles stavio u krilo, smirio se i sa zanimanjem slušao što mu ima za reći i objasniti. Također je i Louis djedu sa zanimanjem tumačio svoje viđenje stvari, a on ga je pozorno slušao. Baš kao i Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, Charlesova supruga, koja je s nježnim osmjehom posmatrala sve što je maleni govorio.

Izvor: Gloria.hr

(A.Č.)

 

Pročitajte još