Kate Middleton odlučila je svoju djecu odgajati po uzoru na pokojnu princezu Dianu

Piše: Azra

Kako je otkrila stručnjakinja za kraljevski bonton, vojvotkinja od Cambridgea uvelike je inspiraciju za odgoj djece pronašla u onome svoje pokojne svekrve. Kate Middleton odlučila je odgajati Georgea, Charlotte i Louisa isto kao što je princeza Diana odgajala Williama i Harryja

Kako George, Charlotte i Louis odrastaju, tako je sve vidljivije da je na njihov odgoj itekako utjecala pokojna princeza Diana. Iako oni nisu upoznali baku, baš kao ni njihova majka Kate Middleton, odrastaju čuvajući uspomenu na nju, a upravo je u njoj i njenom odgoju Williama i Harryja vojvotkinja od Cambridgea pronašla inspiraciju.

– Mislim da je Kate prvo usvojila način na koji ostati smiren. Primjerice princeza Diana bila je stalno okružena stresnim situacijama i podnosila je razne pritiske sve vrijeme, no znala je kako djelovati smireno. Mislim da isto to gledamo kod vojvotkinje od Cambridgea jer ona prati njen put. Možda iza zatvorenih vrata nije tako smirena, no u javnosti itekako jest. Kate radi odličan posao i uvijek je ljubazna, a mislim da je to nešto što je naučila iz knjige princeze Diane, otkrila je Myka Meier, stručnjakinja za kraljevski bonton.

Godine 1997., kada je princeza Diana poginula u stravičnoj automobilskoj nesreći u Parizu, njeni sinovi William i Harry imali su 15, odnosno 12 godina. I baš kao što njih Diana za života nije odvodila na satove bontona, toga se drži i Kate Middleton.

– Poznato je da djeca ne pohađaju nikakve satove bontona, već ih podučava sama vojvotkinja od Cambridgea. Ona ih tako priprema za susret s nekim ili za izlazak iz aviona i odlično radi svoj posao, tvrdi Meier pa nastavlja:

Ona polako pojašnjava koga će upoznati i kako se oni, kao kraljevska djeca, moraju ponašati prema toj osobi, šta trebaju napraviti, kako se trebaju nakloniti. Ono što je najbolje od svega je to da ona na njih ne vrši nikakav pritisak, ne želi da budu ono što nisu. Oni su i dalje samo prekrasna djeca koja pokazuju poštovanje prema drugima i rade to na najbolji način, onako kako su ih roditelji i naučili.’

Prema njenim tvrdnjama, način na koji je Kate Middleton reagirala na ponašanje svoje djece tokom proslave kraljičinog jubileja najbolji je primjer toga. Tako je prošlog mjeseca princ Louis svojim nestašnim ponašanjem i reakcijama tipičnim za četverogodišnjaka punio stranice medija.

– Mislim da je to odlično odradila. Svaki roditelj s malim djetetom zna da takvo što zna biti teško. Ona je uspjela ostati smirena, zbog čega je bila još simpatičnija javnosti. Ona je znala kako ga ‘srediti’. Ispravila ga je i rekla da je pogrešno to što radi, no nije mu primjerice prekrila usta da se ne vidi kako plazi jezik. Nije napravila baš ništa zbog čega bi javnost podignutih obrva komentirala njen potez. Odradila je sve to graciozno i kao profesionalac.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još