Kako Kate i William rješavaju bračne krize: Evo koji su savjet od kraljice Elizabete usvojili

Piše: I. H.

Kate, princeza od Walesa i njen suprug, princ William, kao i svaki drugi bračni par, imaju probleme. Ni njihov brak nije savršen iako na prvi pogled tako izgleda. Rekao je to britanski pisac Tom Quinn, autor knjige “Gilded Youth: An Intimate History of Growing Up in the Royal Family” u ekskluzivnom razgovoru za Daily Express. On tvrdi kako iza zatvorenih vrata, William i Kate, nisu idealan par, međutim,  posebni su po tome što znaju kako popraviti situacije u kojima se ne slažu, izjavio je Quinn prenoseći saznanje svog izvora iz Kensingtonske palače.

Objasnio je da funkcionalni brakovi nisu pošteđeni različitih stavova i žustrih razmjena mišljenja zbog zamjeranja koje partneri neko vrijeme zadržavaju u sebi. Ali kad im se to desi, William i Kate znaju kako postići kompromis i učiniti brak još uspješnijim.

“Od ljudi s kojima sam razgovarao, svi kažu da među njima nije tako mirno kako mislimo. Nije tako savršeno kako se čini. Ali, William je učio od svoje bake, dok je Kate vrlo dobra u tome da se ne žali”, kaže ovaj pisac.

 

Williamova baka, pokojna kraljica Elizabeta, bila je, sjajna učiteljica. Posmatrali su je kako izvrsno vlada Ujedinjenim Kraljevstvom i svojom porodicom, a sada primjenjuju dragocjene lekcije.

 

“Oboje se dive vrlinama koje su pokojnu kraljicu činile tako izvrsnim monarhom”, objasnio je. Među njenim najvažnijim lekcijama je činjenica da se nikada ne smiju žaliti.

“Oni se vrlo, vrlo rijetko žale. A kada se to desi, uvijek to pokažu na odmjeren način”, kaže Quinn.

Naprimjer, kad se posvađaju, ono što bi kod drugih parova dovelo do razbijanja suđa i gađanja prvim predmetima koji im se nađu pri ruci– kod njih nalikuje bacanju jastuka jedno na drugo. Pokažu što misle, ali uz puno samokontrole.

Kako na njihov brak i podizanje troje djece utiču javne dužnosti, obzirom da imaju dosta više angažmana otkako su postali princ i princeza od Walesa, Daily Express je raspisao anketu. Tako su čitatelji, od ponedjeljka, 24. jula do petka, 28. jula, odgovarali na pitanje: “Trebaju li princeza Kate i William raditi još više i odrađivati više kraljevskih angažmana?” Od 1.011 osoba koje su se odazvale anketi, 59% (593 osobe) odgovorilo je “ne”, dok je 36% (364 osobe) reklo “da”. Pet posto anketiranih (54 osobe) reklo je da ne zna. Ukratko, Britancima je najvažnije da je Kate i Williamu brak uredu, a zadovoljni su i obimom zadaća koje su već preuzeli.

Pročitajte još